(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Multivitaminen zijn goed voor de mens, maar multidruggebruik wellicht iets minder. Vraag dat anders maar eens aan een mannelijke inwoner van het Brabantse Steenbergen. Dat ligt weliswaar dicht bij de Belgische grens, maar zo zot als deze wietkweker kom je ze toch hoogst zelden tegen. Iets met GHB waarschijnlijk...

 

Tumult in Steenbergen

Zondag rustdag, maar dus niet voor de hulpdiensten in Steenbergen. Die mochten afgelopen zondag met gezwinde spoed uitrukken voor een gestoord gevalletje dat werd doorgebeld. In een woning aan de Kapelaan Kockstraat ter plaatste zou een bewoner niet meer voor rede vatbaar zijn. Oorzaak? Drugs.

Inderdaad bleek er ter plekke dat meneer zichzelf niet meer in de hand had en overal tegenaan knalde. “Uiteindelijk verwondde hij zichzelf zo erg dat hij naar het ziekenhuis is afgevoerd”, lezen we in de regionale media, die zich daarbij baseren op het ambulancepersoneel van dienst en de politie.

Een woordvoerder constateert zelfs dat “hij helemaal flipte” en dat er een sterk vermoeden bij de dienders leeft dat deze man onder de invloed van GHB verkeerde. “De ongecontroleerde bewegingen van hem deden daar sterk aan denken”, weet de politiespreekbuis ook nog.

‘Sterke wietlucht’

Nou hebben ambulancebroeders tegenwoordig hun neus ook niet in de achterzak zitten.  Terwijl ze samen met de politie de vreemde drugsvogel inpakten en klaarmaakten voor transport naar het ziekenhuis, rook men ineens die vervloekte ‘sterke wietlucht’ die al tot zoveel ellende heeft geleid in de Nederlandse wijken. En inderdaad, na ‘even zoeken’ vonden ze wat ze wilden:

Dat wiethok is de geflipte GHB-vogel sowieso kwijt.

Zodra hij “weer bij zinnen is” zoals de politie het zegt, wordt hij verhoord en mag hij zich voor een latere datum opmaken voor een bezoek aan de rechter.

En met een beetje pech kan hij dan de status ‘dakloos’ aan zijn CV toevoegen, want tegenwoordig wordt je al je huis uitgeflikkerd voor veel minder dan zeventig wietplanten…

[openingsbeeld: JuliaGrin/Shutterstock]
(advertenties)