- Je eigen wietsoorten en kruisingen maken
- Wat de pH-waarde of zuurtegraad met voedingswater doet
- Lieve Muna, wat doe ik verkeerd met deze zaailing?
- Jawel, hier zijn ze weer: de mooiste CNNBS ‘oogstepunten’ van 2024!
- Kijk, dit oogstten ze in het buitenwietland dit jaar
- Bubba Diesel wordt witter en witter …maar niet veel dikker…
Stop je wiet niet in een zakje, maar een bakje!
Plantariums kweekexpert gaat vandaag vol in de aanval, tegen het gebruik van plastic gripzakjes voor wiet. Zulke zakjes zijn niet namelijk alleen slecht voor het milieu maar verpesten ook je wiet. Eerlijk gezegd is het zelfs een beetje respectloos om ze nog te gebruiken. Gelukkig zijn er genoeg betere alternatieven waar Plantarium je natuurlijk ook over tipt.
Vandaag breken we namens Plantarium een lans voor het gebruik van een bakje in plaats van een zakje voor je wiet. Iets wat gepassioneerde cannabisliefhebbers wel zullen weten maar ook volkomen nieuw voor je zou kunnen zijn. Laten we het dus hebben over hoe je je wiet het beste kunt vervoeren en bewaren voor je het gebruikt. En meteen rijst de eerste vraag: waarom wordt zorgvuldig gekweekte wiet nog steeds in een klein plastic gripzakje meegenomen?
*** Chargerende modus ON ***
Een plat plakje in een zakje
Is het niet zonde en respectloos om je wiet in een zakje te proppen? Je bent immers meer dan drie maanden bezig geweest met het groeien, bloeien, drogen en curen van je kleine thuiskweek. Dat heeft tijd, moeite, geld, aandacht en liefde gekost, ook al hebben we het bloed, zweet en tranen er natuurlijk graag voor over. Bemoedigende woorden, elke dag water, de perfecte hoeveelheid voeding, de juiste snoei-interventies, veel geduld en dagelijkse-lamp-hoogte-fine-tuning. En bij de oogst zorgvuldig dat mooie wiettopje bijknippen, het oog wil immers ook wat.
Dan is na al die tijd het moment daar. Het eerste proefmoment. Na goedkeuren neem je natuurlijk wat naar je vrienden mee om ze te laten proeven. Sharing is caring onder blowers toch? Plus dat je stiekem ook wel trots bent, overigens geheel terecht. En dan komt het:
De Cvault met Boveda, weckpot of andere cure container wordt uit de kast getrokken, opengemaakt met een lach en een traantje van geluk. De geuren komen je tegemoet, so far so good. Vervolgens wordt het topje wiet in een (vaak te klein) plastic gripbagje gefrummeld, aangeduwd, want ‘er kan best nog wel wat bij’ en belandt het groene goud in een te warme broekzak. Ze wordt geplet omdat er ook sleutels, sigaretten, shag, vloei en tip bij moeten, en alle andere dingen die mensen blijkbaar meenemen. Bovendien kan je niet zonder je telefoon van huis. Die mooie vorm en structuur van je heerlijke topje wiet begint meer en meer platte kanten te vertonen.
Eenmaal op de plaats van bestemming gaat het minizakje te vaak even open om te ruiken. De neus wil ook wat natuurlijk. En waar de mooie top eerder een perfecte vochtigheid had, droogt ze verder en verder uit. De vergruizing neemt toe en de trichomen verzamelen zich onderin. Waar heeft ze dat aan verdiend? Worden al die maanden van aandacht simpelweg genegeerd, om een droog stukje platte bloem in je joint te rollen? Maar goed, ieder zijn of haar ding natuurlijk.
*** Chargerende modus OFF ***
geen zakje maar een bakje!
De oplossingen zijn gelukkig simpel. Wat je zou kunnen doen is het oldskool gripzakje vervangen door een container, een bakje, een mini weckpotje of in ieder geval iets waarin de top niet wordt geplet. Idealiter ook iets dat luchtdicht kan worden afgesloten. Hierdoor behoudt de top haar vochtigheid, waardoor je zoveel mogelijk smaak en terpenen behoudt. Daarbij wil je eigenlijk ook dat de container lichtdicht is. Als er geen licht op je top valt, blijven de cannabinoïden namelijk beter intact. Oftewel, als jij je bewaarbakje of container opent, ervaar je optimale geur, smaak en effect. Daarbij blijft de structuur van de top intact, zodat je elke keer dat je een joint draait, wederom trots mag zijn op je zelf gekweekte topje wiet.
Tip: ben je er ook klaar mee dat jouw hasj zo ontzettend ‘plakt’ aan het plastic zakje? En de struggle om elk beetje eruit te krijgen? Bewaar hasj dan in een siliconen bakje, liefst BPA vrij. Hierdoor is er geen verlies, geen gepeuter, maar optimaal genot. In onze winkel bieden we een flink aantal verschillende formaten aan.
En na deze idealistische boodschap gaan we nu weer snel verder met onze adviezen voor de kleine cannabiskwekers van Nederland. Dat is immers wat we het liefste doen bij Plantarium, mensen helpen met kwalitatieve, betaalbare producten om zelf te kunnen voorzien in hun eigen cannabisbehoefte. Oftewel, mocht je advies nodig hebben, kom dan gerust langs. We adviseren je met liefde over de keuze van een LED of een complete kweektent. Over de genetica die bij jou past, welke voedingslijn voor jou zou kunnen werken en nog veel meer. Onze deur staat voor je open!