(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je kan natuurlijk het motto ‘wat niet weet wat niet deert’ aanhangen in het leven en dan vanzelf wel zien waar het schip – of in dit geval de auto – strandt. Niet heel ver van het strand dus, om precies te zijn op de Gooweg in Noordwijk. Daar in de bollenstreek zat een automobilist driedubbel fout en dat met een forse zak wiet op zak!

 

Een heer in het verkeer…

Hoe vaak wij op CNNBS al niet gewaarschuwd hebben dat je beter aan alle verkeersregeltjes kunt voldoen als je op pad gaat met meer dan het gedoogde aantal grammen wiet (en dat bedraagt helaas slechts v-i-j-f). Staat namelijk zo lullig als je gepakt wordt voor een kapot linkerachterlichtje, te hard rijden in de bebouwde kom of geen gordel dragen – overtredinkjes van niks met een paar tientjes boete.

De wiet uit Noordwijk is inmiddels niet meer…

Maar het is en blijft klaarblijkelijk lastig allemaal voor de wietvervoerende medemens. Dat blijkt wel weer uit het voorval met de hoofdrolspeler van dit bericht, afgelopen zaterdag in Noordwijk.

Fout op fout op fout

Aldaar tufte onze anti-held rond avondetenstijd op de Gooweg wanneer patrouillerende dienders van het politiekorps Bollenstreek-Noord hem in het snotje krijgen. En het blijkt bingo: meneertje heeft nog een openstaande boete op zijn naam staan!

De agenten laten de vogel niet vliegen, maar juist stoppen. En dan maakt de kerel het allemaal nog veel erger. Om te beginnen laat ie – brutaalweg, dat moet gezegd – bij zijn aanhouding een vals rijbewijs zien aan Oom Agent.

Daar kan men bij deze specifieke overheidsdienst dus niet om lachen, maar het wordt nog erger. De wanbetaler blijkt ook nog eens 450 gram wiet aan boord van zijn auto te vervoeren!

Geen happy end

Tja, zodoende eindigt de autorit met drastische gevolgen:

Bijna een halve kilo wiet door het politieputje, de auto in beslag genomen (zie foto hierboven) en zelf met handboeien aan in de patrouille-auto richting politiecel…

Volgende keer toch maar gewoon die openstaande geldboete even aftikken, dat scheelt uiteindelijk een hoop gezeik wiet!

[openingsfoto: Everett Collection/Shutterstock]
(advertenties)