(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl ons land met veel geld en mankracht wiettelers het leven zuur maakt, worden er doodleuk peperdure cursussen georganiseerd voor buitenlanders die de ‘pro manager mastercourse medicinal cannabis’ willen volgen. Voor zo’n vijfduizend euro krijg je in twee weken de fijne kneepjes van het wiet telen bijgebracht!

 

Leiders van beide werelden

“Nederland is de wereldwijde leider in tuinbouw, terwijl de productie van medicinale cannabis een snelgroeiende (gelegaliseerde) tuinbouw subsector is in veel landen. De tijd is gekomen voor leiders van beide werelden om samen te werken!”

Zo worden maximaal 15 deelnemers aan de Nederlandse wietteelt-cursus lekker gemaakt door de organisatie, die in handen is van Jungle Talks. Een bedrijf dat vaker cursussen – webinars en mastercourses – over wiet aanbiedt en als slogan ‘Let’s Make Horticulture Sexy!’ voert.

Wietcursus kost duizenden euro’s

Als je wilt deelnemen aan de meesterklas die op zondag 2 juni begint, moet je allereerst beschikken over aardig wat geld. Deelname kost namelijk 2.500 euro en dat is exclusief reis- en verblijfkosten. Alleen die laatste al schat de organisatie zelf op ongeveer 2.000 euro. En als je dan komt aanvliegen vanuit pak ‘m beet Zuid-Afrika of Australië ben je dus zomaar zes of zeven ruggen kwijt.

Maar goed, het is dan ook een lucratieve business die legale wiethandel, dus er zullen genoeg bedrijven zijn die zulke bedragen probleemloos kunne ophoesten. En dan nog moet je dus het geluk hebben dat je wordt geselecteerd als één van de vijftien gelukkigen van over de hele wereld die mag meedoen…

Interdisciplinair programma

Wat krijg je eigenlijk voor dat geld in het twee weken durende ‘interdisciplinaire programma’? Je legt werkbezoeken af aan Nederlandse tuinbouwproducenten en aan GreenTech, een grote agrarische technologiebeurs in Amsterdam. Verder krijg je gastcolleges van een hele zwik biotechnologische en tuinbouwtechnische experts. Van alle bedrijven die hun (cannabis)kennis delen met de 15 deelnemende managers, kennen wij overigens alleen voedingsspecialist Canna.

Na twee weken kennis happen in de Nederlandse tuinbouw keren de cursisten dan huiswaarts met verstand van zaken op het gebied van ‘productie gerelateerde issues, het verbeteren van oogstopbrengst en kwaliteit en andere tools of the trade‘.

Niet voor Nederlanders

“Wij willen een groep deelnemers samenstellen afkomstig uit diverse landen, zodat zij kennis kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren”, stelt Jungle Talks, dat soortgelijke cursussen ook organiseert voor mensen die van bloemen en groenten houden.

Mocht je interesse hebben in de wietcursus, dan moet je actief zijn in de cannabis industrie en op dit moment een managementpositie bekleden binnen een wietproducerende bedrijf met officiële licentie. Veel Nederlandse deelnemers aan deze Nederlandse wietcursus hoeven we derhalve niet te verwachten – maar dat is ook vast niet de bedoeling van de organisatoren…

Meer informatie over de mastercourse medicinale cannabis en het volledige programma vind je HIER

(advertentie)