(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Twaalf weken lang hebben we kunnen volgen hoe Claude Pouche drie serieuze wietsoorten op zolder kweekte. We hebben het over Warlock, Seriosa en Serious Kush en de spectaculaire oogst die daar onvermijdelijk op volgde. Inmiddels heeft Claude ze allemaal geproefd en is het tijd voor de nabeschouwing. 

Yes yes, aan alle mooie liedjes komt een einde dus dus aan mijn super Serious Seeds ronde. Hoewel je de komende zomer nog wel Serious wietsoorten voorbij zal zien komen (onder andere de Serious 7 😁), staan er geen ‘serieuze’ wietsoorten meer op zolder.

Laat me beginnen wat te vertellen over het groeien en bloeien van de planten 😊 Ik ga ze niet soort per soort afzonderlijk beschrijven, want eigenlijk groeiden en bloeiden alle drie de strains als een droom. Ik heb het trouwens over Warlock, Seriosa en Serious Kush van Serious Seeds, mocht je je dat afvragen.

Met Warlock had ik een paar keer problemen door verstopte druppelaars of druppelaars die niet meer in de pot zaten. Sommige planten kregen hierdoor niet op tijd water maar dat heeft natuurlijk niets met de soort zelf te maken. Sterker nog, na een paar dagen was er al niets meer van de tijdelijke droogte te zien dus het zijn wat mij betreft juist sterke planten die een foutje kunnen vergeven.

Zo ook de Serious Kush. Die waren wat kleiner waardoor ze naar verhouding wat te veel water kregen van het druppelsysteem. Deze dames groeiden wat trager dan de rest maar de oogst was zeker niet mis, en het waren zeer degelijke planten 😁 Tegen wie nog twijfelt om een Serious zaadje te planten zeg ik, “gewoon eens proberen en je zal verkocht zijn”. Dat was en ben ik zelf namelijk ook nog steeds 😁😁😁

De groei- en bloeiperiode was dus zeker geen moeilijke periode, en verliep afgezien van de probleempjes met het watersysteem voorspoedig. Dan de smaak, want daar draait het natuurlijk vooral om in een nabeschouwing. Die zal ik daarom zo goed mogelijk proberen beschrijven 🙈🤣🤣 net als mijn bevindingen van de wietsoorten zelf. Ik begin met Warlock.

Warlock

Ja, de Warlock 🥰🥰🤤🤤🤤🤤🤤 daar was ik nog het nieuwsgierigste naar en die heb ik dan ook als eerste geproefd. En damn! 🤤🤤🤤 Warlock brengt je rechtstreeks terug naar de beginjaren 2000 in een of andere rokerige shop 😊 Dit doet de wiet op verschillende manieren. Toen ik er bijvoorbeeld eentje had geproefd, en na het eten terug naar boven ging en de kamer opentrok, was het net of ik in een coffeeshop stond.

De geur dan; als je het in een zakje steekt dan is het net zoals je vroeger thuiskwam met een zakje Warlock waar je de geur vanuit je broekzak kon ruiken 🙈🤣🤣🤣 Ah the good old days 😁 Maar genoeg over vroeger en de shops van weleer.

De smaak dan… hmmm ja hoe moet ik die beschrijven? 🙈 Warlock is zoet maar ook zuur tegelijk 😁 echt een smaak die je wil hebben als je graag originele old school strains rookt zoals ik. Het is een indica dominante soort dacht ik, en zeker qua effect. Ik val er namelijk perfect van in slaap maar het is geen strain om ’s morgens te roken en daarna nog veel te doen 🙈🤣🤣🤣 Wat mij betreft echt een aanrader. En zou ik deze soort nog eens zetten of aanraden? Voor de volle 100% YES! 😁🙏

Seriosa

De Seriosa dan. Deze zal ik zo voorzichtig mogelijk proberen te beschrijven, zonder iemand tegen de schenen te schoppen 😅🙈🤣 Maar misschien is een kleine inleiding eerst wel gepast. Wellicht heb je in mijn artikel over de G13 Tangerine van Amsterdam Genetics al gelezen dat ik niet echt fan ben van mandarijnen en de smaak en zo.

Ik was dus ook niet echt fan van de smaak van de G13 Tangerine maar was ook alleen maar de smaak. De rest was allemaal in orde maar dat moet je maar eens nalezen; dat ga ik nu niet allemaal herhalen 🙈🤣 Maar goed een mandarijnensmaak is dus niet mijn persoonlijke favoriet.

Nu had ik bij sommige planten in de laatste bloeiweken al een soortgelijke geur ontdekt. En toen ik de soort eens ging ontleden qua voorouders, kwam ik er al vlug achter dat er een soort van Clementine slash Tangerine soort in Seriosa is gekruist. Dus ja, die smaak en geur zou er onvermijdelijk in zitten 😅 MAAR…… het is niet zo overheersend als bij de G13 Tangerine. De mandarijnensmaak zit bij Seriosa iets meer op de achtergrond.

Er komen daarnaast ook andere smaken naar voren die eerder zoeter zijn. Daarnaast is er ook nog het meer naar de AK-47 leunende fenotype. Daarbij is de smaak helemaal niet mandarijn of die richting maar heel zacht. Seriosa is verder ook een zwaar wietje voor als je niet veel meer hoeft te doen 🙈🤣

Ook mooi aan Seriosa zijn de paarse tinten en bladeren die in de laatste weken tevoorschijn kwamen. Een mooi aanzicht in de binnentuin om te zien 😊 Zou ik de Seriosa nog eens zetten of aanraden? Zeker weten 😁👌

Serious Kush

Wel, laat me zeggen dat ik deze strain samen met de Warlock al het meeste van de zes wietsoorten van deze ronde al heb gerookt 🙈🤣🤣 Damn die smaak! Kush maar geen 100% kush. Op de achtergrond wederom een oude bekende smaak en geur 🤤🤤🤤 Deze moet je gewoon proberen; het is een aanwinst voor elke liefhebber van zowel Kush als old school strains 😁

Dan het groeien en bloeien. Dat verliep zoals eerder al in verschillende verslagen en tot vervelens aan toe gezegd wat trager 🙈🤣 Maar dat was aan mezelf te wijten en zeker niet aan de strain zelf. Daarom hebben we bij de Power Plant nog drie stekjes van de Serious Kush gezet.

In de groeitent staat ook nog een Serious Kush die we terug in groei hebben gezet (reveggen) en rond mei ergens in een aparte tent zullen zetten. Hiermee hoop ik met één dame een tent van een vierkante meter te vullen 😁 Natuurlijk met een scrognet en zo, dat wordt mijn zomerproject dus we gaan het zeker goed maken met de Serious Kush, en laten zien wat we er allemaal kunnen uithalen 😁 Maar ook hier raad ik iedereen deze soort aan, en ik ben ze al opnieuw aan het zetten 🤣🤣🤣

Eyeopener

Zó, dit was het ongeveer. Je zal het misschien al door hebben maar deze ronde was echt een eyeopener voor me. Vooral omdat ik nog altijd graag eens een originele old school strain kweek met gezonde en oeroude Nederlandse genen 😁 En dan heb je bij Serious Seeds keuze genoeg 😊

Ik heb een nieuwe zaadbank leren kennen waarvan ik nog veel meer wil en zal zetten. De zaadjes zijn van erg goede kwaliteit en kwamen ook allemaal uit. Nog eens heel erg bedankt dus aan Serious Seeds voor de goeie communicatie en samenwerking nu, en voor in de toekomst nog 😊🙏 En natuurlijk CNNBS die me hebben laten kennismaken met Serious Seeds 😊

Dit was het weer 😓 Geniet van de laatste foto’s van de Serious Seeds ronde, en dan zien we binnenkort de Serious 7 in de spotlight. Dus geen vaarwel maar tot later Serious Seeds 😁

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)