(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je hebt het niet door maar het is alweer een maand geleden sinds Claude Pouche ons over zijn buitenwiet vertelde. Omdat zijn kat een paar planten voor kattenkruid aanzag, en om niet al te veel risico te nemen dit jaar, zijn de plannen een beetje gewijzigd. Lees dus snel wat de nieuwe plannen zijn, en kijk meteen hoe de buitenplantjes erbij staan in huize Pouche.

En dáár zijn we dan weer met de maandelijkse update over mijn buitenwietseizoen 2024. Althans, we zitten nog midden in de voorbereidingen op het moment. De uren beginnen echter wel te lengen nu, en ik zag op de Buitenwiet Kweekkalender van 2024 dat de dagen inmiddels al meer dan 14 uur duren. Dat is lang genoeg om de dames buiten te zetten of in veranda, zonder nog te moeten bijlichten.

Supafreak

Afharden en wennen

Ik heb de lamp boven mijn buitenwietplanten dus ook even op 15 uur licht gezet, zodat het verschil met buiten zo minimaal mogelijk is. Ik zal ze nog een weekje onder de lamp houden en dan mogen ze voorzichtig onder de echte zon.

Het zal dus niet meer zo lang duren voor de dames naar buiten kunnen. Waarschijnlijk komen ze eerst binnen onder glas maar misschien trek ik ook de stoute schoenen wel aan, en gaan ze meteen in een pot in de kas buiten. Dan zijn ze tegen IJsheiligen misschien al goed afgehard en kunnen ze naar buiten en in de volle grond.

Ja, het is altijd een risico om de dames voor ijsheiligen al voorgoed buiten te zetten. Zaterdag is het echter alweer de 20ste en met een weerapp kan ik alvast 14 dagen vooruit kijken naar het weer en de nacht temperaturen. Tegen die tijd zitten we alweer begin mei en dan schiet het echt op. Als ik kan zien dat het tot mei niet gaat vriezen dan durf ik de stap misschien wel te nemen. Maar het is natuurlijk altijd een gok 😁

Frosty’s Purple Freak

Hollands Hope

Gewijzigde plannen

Dan de zaadjes en soorten waarvoor we hebben gekozen. Die zijn een beetje veranderd namelijk sinds ik ze de laatste keer opsomde 🙈🤣 Maar daar had ik dus wel een paar goede redenen voor. De belangrijkste was dat ik eigenlijk veel te enthousiast was begonnen, en dus al een hele reeks aan verschillende zaadjes had laten kiemen.

Als ik al deze zaadjes allemaal effectief in de grond zou steken of buiten zou laten groeien en bloeien zou het denk ik iets te riskant worden. Zeker gezien de voorsprong van een kleine twee maanden. En we willen de problemen nu ook niet zoeken als het niet moet he 🙈🤣🤣 We zijn al een beetje te oud geworden om zulke projecten nog te willen of kunnen doen, afgezien van de tijd die het allemaal kost.

Maar nogmaals, het risico is het vooral niet waard, want het moet plezant blijven en toch ook veilig 😉 Nog een reden is dat er op 24 maart een nieuwe strain uit kwam waar ik al even op aan het wachten was. Dit is de Frosty’s Purple Freak van Khalifa Genetics 😁 Die soort is niet alleen paars en freaky maar kan ook buiten gezet worden. Dit kwam ik achteraf pas te weten maar daar wil ik dus wel een plaatsje voor reserveren.

En dan is er natuurlijk ook de buitenwiet test van CNNBS en SeedStockers zelf. Dus ja, je snapt wel dat ik een beetje heb moeten “‘snoeien’ in het aantal dames. Maar ik heb ze niet weggedaan of kapotgemaakt nee nee… Ik heb ze gewoon bij de Power Plant dames gezet binnen, en daar staan ze nu mooi dus zeker niet verloren 😊

Serious 7

De line up

De strains die zijn overgebleven voor buiten dit jaar, en waarover we dus gaan schrijven, zijn: Supafreak van Humboldt Seeds, Frosty’s Purple Freak van Khalifa Genetics,  Hollands Hope van Dutch Passion, Serious 7 van Serious Seeds 😁😁😁 Verder staan op het menu: Biscotti Vanilla van Dutch Fem, omdat een harig monstertje genaamd ‘mijn kat’ de drie MadMax Mimosa’s heeft opgegeten.

De Serious 7 en de Hollands Hope die staan hier al even en zijn echt wel klaar om naar buiten te gaan 😁 De Supafreak groeit heel raar en traag maar dat is natuurlijk niet voor niets een Supafreak 🙈🤣 De Frosty’s Purple Freak zijn nog maar net begonnen, dus nog heel klein. Ze hebben al wel wat van hun typische freaky blaadjes 😁😁😁 De Biscotti Vanilla laat ik tegelijk met de nieuwe buitenzaadjes van CNNBS ontkiemen (die had mijn kat helaas ook te pakken), dan blijft het overzichtelijk 😊

Zó, dit was volgens mij ook het laatste verslag waarin de dames binnen staan. In het volgende artikel zullen ze normaal gezien al buiten staan 😊 En dan beginnen we dus echt aan ons buitenwietseizoen van 2024 😁😁😁😁😁😁 ik heb er echt zin in 😁😁😁 al sinds februari denk ik 🙈🤣🤣🤣 Vanaf de week van IJsheiligen zal ik als alles goed gaat om de twee weken een buitenwietverslag maken 😁

Zó, dit was het weer. Geniet van de plaatjes en wens ik alle outdoor growers veel succes en plezier voor dit nieuwe buiten seizoen. Dat de weergoden in ons voordeel mogen zijn 😁

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)