(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het leven is al duur genoeg en dus wil je als cannabis consument ook het maximale uit je wiet halen. Aan de prijs van een grammetje spinazie bij je coffeeshop of dealer valt weinig te veranderen, maar wij bieden je gratis 13 tips en manieren om je high niet alleen zo lang mogelijk te laten duren maar ook nóg krachtiger te maken. Doe er je voordeel mee, zouden we willen zeggen 😉

Weg met tolerantie

Natuurlijk, je kan een tolerantiepauze nemen om daarna weer meer effect van dezelfde hoeveelheid wiet of hasj te voelen. Maar niet iedereen wil dat en voor mensen die vanwege de medicinale voordelen aan de wiet hangen is een cannabisloze periode helemaal uit den boze.

Maar niet getreurd plantenvrienden, er zijn heel wat handigheidjes die je (bijna) helemaal gratis kunt toepassen om zowel de duur als de intensiteit van je high te pimpen. Daarbij hanteren we grofweg drie indelingen: voedsel dat je high versterkt, drankjes die je high peppen en manieren om de duur van je THC-trip te verlengen.

LEES OP CNNBS OOKEen ‘cannabis tolerantiepauze’ nemen… (hoe) werkt dat?

#1 Mango’s eten

Mango’s zijn het middelpunt geworden van het gesprek over voedingsmiddelen die je cannabis high kunnen verhogen. Mango’s zijn sterk geconcentreerd in een terpeen die bekend staat als myrceen. Van dit terpeen is ontdekt dat het een breed scala aan voordelen biedt.

Myrceen wordt algemeen erkend om zijn euforische, ontspannende en vaak vrolijke effecten. Wanneer het samen met THC wordt geconsumeerd, worden deze effecten versterkt – waardoor de high intenser wordt.

Hoewel sommige anekdotische rapporten beweren dat myrceen de bloed-hersenbarrière kan passeren, is er geen degelijk wetenschappelijk bewijs om dit te ondersteunen. Wat wel bewezen is met betrekking tot myrceen, is dat het pijn kan verlichten, kalmerend kan werken en zowel ontstekingsremmende als antibiotische eigenschappen heeft.

Vanwege deze bewezen medische voordelen van myrceen zou je kunnen denken dat de effecten van cannabis zijn versterkt. Maar waarschijnlijk is dit slechts een direct effect van deze terpeen, die niet alleen in cannabis voorkomt maar ook in hoge concentraties in mango’s.

Als je mango’s wilt gebruiken om je high te intensiveren, probeer dan mango’s of mangosap ten minste 45 minuten voor de cannabisconsumptie te consumeren.

#2 Chocolade snacken

Chocolade is een ander voedingsmiddel waarvan gedacht wordt dat het de effecten van wiet versterkt. Dit komt doordat chocolade een neurotransmitter en endocannabinoïde blijkt te bevatten die bekend staat als anandamide.

Deze endocannabinoïde wordt ook van nature geproduceerd door het endocannabinoïdesysteem van het lichaam. Anandamide wordt ook wel de ‘gelukzaligheidsmolecule’ genoemd, omdat het zich bindt aan de CB (cannabinoïde) receptoren in het lichaam, waardoor een gevoel van vreugde en geluk wordt gestimuleerd.

Ironisch genoeg kan anandamide worden beschouwd als de endogene analogon van de meest psychoactieve cannabinoïde van cannabis: THC. Door chocolade te eten voordat je cannabis consumeert, verhoog je je anandamideniveaus en stimuleer je de CB-receptoren waar THC zich aan bindt.

Het resultaat hiervan is een natuurlijk intenser en langduriger gevoel van euforie en welzijn. Deze neurotransmitter staat bekend om het aanmaken van nieuwe hersencellen, het verlichten van pijn, het reguleren van je stemming, het stimuleren van je geheugen, het reguleren van je eetlust, het bestrijden van angst en depressie, en om zijn misselijkheid- en braakwerende effecten.

#3 Brocolli

Broccoli staat ook hoog op de lijst van voedingsmiddelen waarvan is aangetoond dat ze de effecten van medische cannabis helpen versterken. Broccoli zit vol met een terpeen waarvan is aangetoond dat het de effecten van wiet versterkt: bèta-caryofylleen.

Net als cannabinoïden werkt deze terpeen ook met receptoren in het endocannabinoïdesysteem in de hersenen om een breed scala aan effecten te geven. Van bèta-caryofylleen is bewezen dat het pijn en ontstekingen vermindert, en veel anekdotische rapporten beweren dat dit terpeen een overweldigend gevoel van ontspanning geeft wanneer het samen met THC wordt geconsumeerd.

#4 Zoete aardappelen

Zoete aardappelen zijn voor veel mensen misschien gewoon een bijgerecht tijdens het kerstdiner, maar deze heerlijke wortelgroenten hebben veel te bieden. Zoete aardappelen zitten boordevol vitaminen, waaronder vitamine E en vitamine B.

Deze zoete lekkernijen stimuleren ook de aanmaak van een chemische stof in de hersenen die goed aanvoelt, genaamd serotonine. De vitamine B6 in zoete aardappelen helpt ook bij het reguleren van emoties.

Wanneer ze samen worden geconsumeerd, kunnen de effecten van deze vitaminen, mineralen en de aanmaak van serotonine de gevoelens van ontspanning en euforie die geassocieerd worden met cannabis versterken.

#5 Noten en eieren

Noten en eieren bevatten beide veel omega-3 vetzuren. Deze omega-3 vetzuren blijken zich te binden aan cannabinoïdereceptoren en helpen cannabinoïden zoals CBD en THC sneller door het lichaam te bewegen.

Onderzoek heeft aangetoond dat omega-3 vetzuren de symptomen van angst en depressie helpen verminderen. Wanneer de consumptie van cannabis wordt gecombineerd met noten of eieren, wordt aangenomen dat omega-3 vetzuren helpen om de effecten van de plant te vergroten en de levensduur te verlengen.

Dus de volgende keer dat je trek hebt, grijp dan naar een van de bovenstaande voedingsmiddelen. Wij gaan van de vaste naar de vloeibare substanties nu, want ook van drinken kun je nóg higher worden dan normaal…

#6 Thee

Als het om thee gaat, vragen velen zich af of je van groene thee higher wordt. Groene thee en zwarte thee bevatten een hoge concentratie van een stof die bekend staat als catechine. Deze stof is alom bekend en omarmd vanwege de ontspannende en kalmerende effecten.

Er wordt aangenomen dat wanneer je thee drinkt – vooral groene thee – voordat je cannabis consumeert, dit kan helpen bij het creëren van een meer evenwichtige ervaring. Dat komt omdat de bestanddelen in de drank kunnen helpen bij het tegengaan van gevoelens van angst of paranoia die soms kunnen optreden bij cannabisgebruikers.

De ontspannende effecten van dit bestanddeel kunnen, in combinatie met de euforische en kalmerende effecten van cannabis, leiden tot verhoogde effecten van beide.

#7 Bier

Hoewel het altijd goed is om voorzichtig te zijn met het gebruik van alcohol in combinatie met cannabis, wordt aangenomen dat de twee de euforische effecten van elkaar kunnen versterken als ze in kleine hoeveelheden samen worden gebruikt.

Van alcohol in het algemeen is bekend dat het het enzym vertraagt dat ook THC afbreekt, waardoor de intensiteit en duur van beide effecten in je systeem toenemen. Effecten zoals sedatie en slaperigheid kunnen worden versterkt door beide te gebruiken en verder worden versterkt door bepaalde medicijnen (bijv. benzodiazepinen, spierverslappers, barbituraten).

Bovendien wordt bier gemaakt met hop, dat een aanzienlijke concentratie terpenen bevat, waaronder myrceen. Dit betekent dat het consumeren van bier naast een joint  van je favoriete strain vergelijkbare effecten kan hebben als het consumeren van mango’s voorafgaand aan cannabis.

Het zal je misschien verbazen dat met THC geïnfuseerde cannabisdrankjes gemaakt met koffie, thee, kombucha of zelfs alcoholische dranken steeds populairder en mainstreamer worden. Zeker in verstandige landen waar ze recreatieve cannabis legaal hebben gemaakt.

#8 Koffie

Nederland en al helemaal Amsterdam zijn beroemd geworden met coffeeshops. Hoewel er geen directe onderzoeken zijn gedaan naar het drinken van koffie voorafgaand aan cannabisgebruik en ‘het effect op de effecten’, zijn er veel relaties tussen koffie en het endocannabinoïdesysteem.

Zo is cafeïne een actief ingrediënt in koffie (en thee) dat bij hoge doses versterkende interacties tussen adenosine en CB-receptoren bevordert. Preklinisch onderzoek heeft ook aangetoond dat cafeïne de tekorten in het kortetermijngeheugen – opgetreden dankzij de THC-high – kan verergeren door deze receptorinteracties. En dat kan ook cognitieve gevolgen hebben.

Omdat cafeïne en THC beide de hartslag verhogen, moeten mensen die gevoelig zijn voor cafeïne opletten.

Uit een onderzoek bleek dat meer dan 100 metabolieten gecorreleerd zijn met cafeïne-inname, waaronder een aantal die in verband staan met het endocannabinoïdesysteem. Om deze redenen wordt aangenomen dat koffie een modulator van het ECS zou kunnen zijn.

Met dit in gedachten is het makkelijk te zien hoe het drinken van koffie voorafgaand aan wietconsumptie kan leiden tot een verhoogd effect.

#9 Kombucha

Kombucha is de afgelopen tien jaar in populariteit gestegen. Veel mensen beginnen te ontdekken dat een combinatie met de voordelen van medicinale cannabis therapeutische eigenschappen biedt voor ons algehele welzijn.

Deze gezoete gefermenteerde thee zit boordevol probiotica, enzymen en B-vitamines. In combinatie met de heilzame bestanddelen in cannabis – zoals terpenen en cannabinoïden – creëert de combinatie van de twee een energieke krachtpatserdrank.

Zo krijg je een combidrank waar het lichaam op vele manieren baat bij kan hebben, vanwege de hoge concentratie antioxidanten, plus de antibacteriële en kankerwerende eigenschappen die deze twee stoffen bezitten.

Zo, alle THC stimulerende eten en drank zijn binnenboord, verder met de tips om die versterkte high dan ook nog eens langer te laten duren!

#10 Blowen na sporten, trainen of bewegen

Een van de beste manieren om je high langer te laten duren, is door de tijd te bepalen wanneer je consumeert. Veel mensen kiezen ervoor om voor of na een workout wiet te consumeren voor een langer effect.

Ooit gehoord van ‘runner’s high’? Anandamide is verantwoordelijk voor het gelukzalige gevoel en de pijnverlichting tijdens het sporten. Stel je dat gevoel van euforie eens voor in combinatie met dat van cannabis!

Een onderzoek uit 2013 onderzocht de THC-bloedspiegels bij 14 cannabisgebruikers na 35 minuten sporten op een hometrainer. De resultaten toonden aan dat “lichaamsbeweging het THC-gehalte in het plasma verhoogt bij regelmatige cannabisgebruikers”.

Mooi, maar het wordt nog mooier; de onderzoekers suggereren dat “lichaamsbeweging het THC-gehalte in het bloed kan verhogen door sluimerende THC vrij te maken uit vetreserves”.

Dus de volgende keer dat je naar de sportschool gaat en wat cardio doet, beloon jezelf dan met je favoriete strain na gedane arbeid.

#11 Verander eens van wietsoort 

Hoewel veel budtenders (een chique woord voor de hasj- en wietdealers in de coffeeshop) je in de richting van soorten met een hoog THC-gehalte zullen wijzen, zijn dit niet altijd de soorten die de grootste highs zullen produceren.

Er is een heersende theorie die bekend staat als het entourage-effect. Het beschrijft de synergetische effecten die optreden wanneer je de fytonutriënten, plantenbestanddelen en cannabinoïden combineert met terpenen. Deze effecten leiden tot een meer gebalanceerde en optimale ervaring!

Met dit in gedachten, probeer de volgende keer dat je cannabis koopt een soort of product te vinden met een gevarieerd cannabinoïden- en terpenenprofiel in plaats van alleen een met een hoog THC-gehalte. Onthoud dat terpeenprofielen volgens wetenschappelijk onderzoek de werkelijke bron zijn van diversiteit onder cannabisplanten.

#12 Verander je consumptiemethoden

Als je al een tijdje wiet of hasj rookt maar niet de effecten krijgt die je wilt bereiken, of merkt dat je veel meer nodig hebt om dezelfde resultaten te bereiken, dan is het misschien tijd om het over een andere boeg te gooien. Laten we eens kijken naar een paar manieren waarop je je consumptiemethoden kunt veranderen om mogelijk de effecten van je gebruik te vergroten.

Edibles – Wat is een betere manier om je routine te veranderen dan geïnfuseerde edibles in je dag op te nemen? Edibles hebben een totaal andere interactie met het lichaam dan cannabis die wordt geconsumeerd via inhalatiemethoden zoals het roken van een joint.

Cannabis die wordt ingenomen moet worden verwerkt door de lever. Dit betekent dat het veel langer duurt voordat de effecten merkbaar zijn. Wanneer de THC echter door het lichaam wordt afgebroken, wordt het omgezet in 11-hydroxy-THC, waarvan is bewezen dat het aanzienlijk langduriger en intenser is.

Bong/waterpijp – Als je altijd al joints hebt gerookt, is het misschien tijd om over te stappen op een waterpijp of bong. Die geven je ook een ‘hardere hit’ dan een joint. Soms merken mensen dat ze iets meer uit hun ervaring kunnen halen door simpelweg het voorwerp te veranderen waar ze uit roken.

Waterpijpen en bongs zijn een geweldige manier om nog steeds te genieten van een THC-sessie door te roken, maar dan dus met een iets hardere hit dan op een gewone doordeweekse dinsdagavond.

Vaporizers (verdampers) – Vaporizers zijn een gezonde manier om je consumptiemethode te veranderen. Als je graag joints rookt en niet echt een fan bent van het vapen van droge wiet, is het misschien tijd om een concentraat vaporizer te proberen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende vape-pennen op de markt die zijn ontworpen om te werken met cannabisconcentraten, ook wel bekend als dabs, shatter, wax, enzovoort.

Sommige vapes kunnen met kleine aanpassingen zowel droge wiet als concentraat aan, maar niet tegelijkertijd. Deze extracten zijn zeer geconcentreerd in THC-gehalte, wat betekent dat slechts een of twee kleine trekjes dezelfde hoeveelheid cannabinoïden kan leveren als een hele joint!

Houd er wel rekening mee dat regelmatig gebruik van concentraat je tolerantieniveau de hoogte in kan jagen…

#13 Verander je routine

Soms kan het gewoon goed zijn om je routine en omgeving te veranderen. Als je ’s ochtends als eerste wakker wordt en naar een joint grijpt, is het misschien beter om eerst je koffie te drinken en je bed op te maken en die eerste trekjes ’s ochtends wat langer uit te stellen… zodat die eerste sessie van de dag veel zoeter wordt.

Simpelweg genieten van cannabis in de buitenlucht, op de camping of tijdens het reizen kan ook helpen om je stemming te verbeteren en de boel fris te houden.

Sommige mensen hebben ook ontdekt dat als ze zich de hele dag kunnen onthouden van het consumeren van wiet, de effecten ’s avonds veel intenser zijn. Dit is vergelijkbaar met het nemen van een kleine tolerantiepauze, maar dan zonder een paar dagen niet te consumeren.

[fotografie: Shutterstock]
(advertentie)