(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Eén april is grapjesdag, maar in Duitsland waren de mensen om klokslag 00:00 uur heel erg vrolijk om een andere reden: legale wiet. Vanaf 1 april namelijk is de reguleringswet ingegaan die het bezit, de consumptie én de thuisteelt van cannabis regelt. Voortaan mag elke volwassen Duitser 3 wietplanten kweken voor eigen gebruik, inderdaad reden voor een spontaan volksfeestje bij de Brandenburger Tor in hoofdstad Berlijn. Schitterende beelden, jawohl!

Tientallen miljoenen Duitsers mogen nu legaal blowen

Zelfs de nobele Britse publieke omroep BBC was uitgerukt naar de Duitse hoofdstad om verslag te doen van de historische gebeurtenis. Want na de kleine mini-staatjes Luxemburg en Malta – die samen net wat meer mensen herbergen dan Amsterdam en Amstelveen – is nu toch echt de grootste economie van Europa (en de 4e grootste ter wereld) om.

Iedere volwassene (18+) onder de 84 miljoen inwoners mag sinds Tweede Paasdag drie wietplanten kweken, voor eigen consumptie. Vijftig gram wiet mag je daarvan in gedroogde vorm in huis hebben zonder sancties van de politie. Mensen die niet zelf kunnen kweken mogen maximaal 25 gram wiet bezitten.

Vanaf 1 juli beginnen dan ook nog eens de cannabisclubs met het kweken van wiet voor hun maximaal 500 leden. Ook daar mag je als lid straks 50 gram per maand afnemen.

Feestvreugde om Duitse Teil-Legalisierung

Kortom, historische gebeurtenis bij de oosterburen – al stemt het eigenlijk ook droevig dat wij als zogenaamd voorlopersland op het gebeid van cannabis zo makkelijk en snel zijn ingehaald door de Duitsers (en Amerikanen, Canadezen, Jamaicanen, Luxemburgers, Maltezen, Uruguayanen en Thai).

Maar wat niet is kan nog komen en heel misschien gaat de Groene Revolutie door deze stap van Duitsland in een nóg hogere versnelling door – inclusief de Lage Landen a.u.b.

Voor nu troosten wij ons dan maar met beelden van blije Duitsers… Beelden van de Britten dus, maar ook van het Duitse ARD journaal, dat dan Tagesschau heet naturlich.

(advertentie)