(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook in Ierland heeft Gekke Henkie vaste voet aan wal gezet voor wat betreft het ‘framen & blamen’ van cannabis als boosdoener voor de meest weerzinwekkende zaken. Wat te denken van deze 35-jarige gast uit Dublin? Nadat ie zogenaamd door wiet in een acute psychose raakt, besluit hij zijn 33-jarige echtgenote maar eens te slaan, wurgen, steken en… onthoofden! Experts en jury gingen er in mee en dus is de kerel niet veroordeeld voor moord, maar mag ie zichzelf gaan oplappen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Alleen de titel van het nieuwsartikel op BreakingNews.ie prikkelt je wildste fantasie: ‘Man who cut off wife’s head during cannabis-induced psychosis returned to hospital‘. Wat de fok is hier gebeurd?!

We gaan terug naar 4 november 2021 en wel naar de woning van Diego Costa Silva (35) en zijn vrouw Fabiola De Campos Silva (33) in Charlestown Place, Finglas.

Daar in de Ierse hoofdstad Dublin vermoordt de man zijn echtgenote, een gruweldaad waarvoor hij eerder deze maand terechtstond in de rechtbank. Meneer pleitte daar ‘onschuldig’ trouwens, maar daar valt volgens ons toch wel een en ander op af te dingen.

Mijn vrouw is een slang die mij wil doden!

Diego ging op dat moment – het was nog volop corona in 2021 – niet heel lekker, zoveel is zeker. Tijdens het proces hoorden rechters en jury dat hij nogal paranoïde was. Wat heet, de kerel was gaan geloven dat zijn vrouw bezeten was door een slang en dat ze hem zou doden!

Een dag voor de gruweldaad werd Diego nog behandeld voor zijn geestelijke stoornis in het Mater ziekenhuis in Dublin. De artsen vroegen hem om als vrijwillige patiënt te blijven, maar dat weigerde hij. Een weigering met verschrikkelijke gevolgen, zo bleek.

Overtuigd van het feit dat de slang/zijn vrouw hem wilde doden, besloot Diego dat hij (om dat te voorkomen) het hoofd van zijn echtgenote moest afsnijden om de slang te killen die bezit van haar had genomen.

Slaan, wurgen, steken en onthoofden… dankzij wiet

Nou kun je zoiets volkomen idioots nog wel denken – de daad bij het woord voegen is weer van een heel andere orde. “Nadat hij haar had aangevallen, door haar met een mok op het hoofd te slaan, te wurgen en te steken, sneed hij haar hoofd af in de overtuiging dat hij dat moest doen om er zeker van te zijn dat de slang dood was”, bericht BreakingNews.ie.

Fabiola en Diego in betere tijden…

Maar nou komt het. Twee forensische psychiaters verklaarden tijdens de rechtszaak dat Diego leed aan “een door cannabis veroorzaakte psychose met symptomen als paranoia, wanen en auditieve hallucinaties”. En als gevolg van zijn ziekte kende hij de aard en de kwaliteit van zijn daden niet en wist hij niet dat wat hij deed verkeerd was, aldus de psychiaters.

Advocaten, psychiaters, openbare aanklagers én jury geloven in ‘cannabis-verklaring’

Gek genoeg was het Openbaar Ministerie het nog eens met de advocaten van de koppensneller ook: Costa Silva is niet wettelijk verantwoordelijk voor zijn daden. Oké, maar hoe denkt de jury – bestaande uit 7 mannen en 5 vrouwen – er dan over? Willen die een man die zijn vrouw slaat, wurgt, steekt en onthoofdt ook niet achter de tralies zien?

Inderdaad. Na een juryberaad van slechts 2 uur en 24 minuten waren ze eruit: ‘niet schuldig wegens ontoerekeningsvatbaarheid’. En bedankt cannabis!

Diego lijdt volgens de forensische psychiaters echter nog steeds aan een geestelijke stoornis (duh). Dus omdat wiet de schuld in de schoenen geschoven krijgt voor de psychose die tot de gruwelijke moord leid, verdwijnt Diego niet achter tralies maar mag hij nu aan zichzelf gaan werken in het Central Mental Hospital.

Natuurlijk is Diego gek en wist hij niet wat ie deed… of?

En dan is er nog één dingetje. Een dingetje waardoor wij er helemaal van overtuigd zijn dat cannabis hier weer eens zeer ten onrechte in het verdomhoekje wordt gezet. BreakingNews.ie: “De rechtbank hoorde ook dat Costa Silva zei dat hij onlangs aan zijn vrouw had opgebiecht dat hij haar ontrouw was geweest.”

LEES OP CNNBS OOKVrouw steekt ‘door 3 trekjes wiet’ vriend met mes… 108 keer!

(advertentie)