(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Graag jullie aandacht voor een mede-cannabisliefhebber die heel erg zwaar in de shit zit. Tim Bouwens (34) zucht al bijna een jaar onder erbarmelijke omstandigheden in een cel op de Filipijnen, puur en alleen vanwege het bezit van een schamele 0,6424 gram wiet. En dat had ie dan ook nog eens in zijn bagage zitten omdat het een overgebleven en vergeten restje was van zijn verblijf Thailand. Een neef van de ongelukkige Nederlander is een inzamelingsactie gestart op GoFundMe om onder meer alle juridische kosten te kunnen ophoesten.

Azië rondreis wordt nachtmerrie door beetje vergeten wiet

We hebben al vaker bericht over de draconische straffen die er in grote delen van Azië staan op het in bezit hebben van cannabis, laat staan het produceren, smokkelen of verkopen ervan. Je zou dus denken dat je – zeker als Nederlander – een gewaarschuwd mens bent als je op een lange ‘droomreis’ naar dat continent gaat.

Maar ja, even voordat het op de Filipijnen gruwelijk misloopt viert Tim vakantie in Thailand en laat dat nou net het enige Aziatische land zijn waar je open en bloot mag genieten van wiet… Neemt niet weg dat ze op de Filipijnen natuurlijk knettergek zijn om iemand al sinds 14 april 2023 op te sluiten voor een hoeveelheid wiet waar je twee niet eens al te vette jonko’s van kan draaien…

Hulp gezocht voor Tim via inzamelingsactie

We geven zo meteen het woord aan Arjen de Kwant, een neef van Tim, die geld inzamelt om alle kosten die dit gruwelverhaal met zich meebrengt nog te kunnen ophoesten. Op GoFundMe zette hij een week geleden een oproep onder de titel:

Hulp voor Tim in de Filipijnen

Beste iedereen,

Graag wil ik jullie aandacht vragen voor het volgende verhaal.

Mijn neef Tim (34 jaar oud) had in 2022 een prachtige reis door Azië geboekt. Nadat zijn relatie in Rotterdam was verbroken, is hij in zijn eentje het avontuur aangegaan, en heeft hier een aantal maanden een fantastische tijd beleefd. Echter door een nare loop van omstandigheden, is hij in een regelrechte nachtmerrie beland!

Waar hij met wat vrienden die hij had ontmoet tijdens deze reis bij een feestje in Thailand een jointje had gerookt, waarvan het bezit hiervan net als in Nederland gelegaliseerd is in dit land, is hiervan een overblijfsel in zijn tas beland, en dit niet meer wetende, is hij vervolgens doorgereisd naar de Filipijnen.

In dit land gelden zeer strenge maatregelen tegen het bezit en of gebruik van o.a. cannabis. Dit is natuurlijk erg slordig en stom geweest, maar het betreft in dit geval 0,6424 gram(!), gevonden in zijn bagage, waardoor Tim nu sinds april 2023 in gevangenschap zit in erbarmelijke omstandigheden!

Zo heeft hij diverse maanden doorgebracht in ruimtes zonder daglicht, met ongeveer 200 gevangenen op een oppervlakte van 100 m2 . Tussen moordverdachten, tussen de ratten, met slecht voedsel in een land/gevangenis met vreselijke corruptie en weinig sympathie voor buitenlandse gevangenen.

Voor zijn vrijlating moet er natuurlijk een hoop geregeld worden, met o.a. advocaten en diverse instanties en tussenpersonen in de Filipijnen. Dit is gelukkig in gang gezet met behulp van een aantal goede mensen om hem heen, maar dit heeft ook zo zijn prijskaartje. De teller voor al deze kosten is inmiddels ruim de 12.000 euro gepasseerd.

In de hoop hem na een tijd van bijna 12 maanden in gevangenschap leven vrij te krijgen, hebben o.a. Tim zelf, familie en vrienden financieel bijgesprongen, maar er is meer nodig. We hopen een leuk bedrag te kunnen inzamelen om deels de juridische kosten te kunnen dekken, en zo misschien een schuldenvrije (her)start te kunnen organiseren voor Tim!”

Laten we hopen dat Tim snel weer Nederlandse grond ziet…

Steun Tim met een donatie of een opbeurend berichtje

Verschrikkelijke situatie dit, maar het goede nieuws is dat er op het moment van schrijven al 232 donaties zijn toegezegd, ter waarde van 7.516 euro. Mocht jij nog ergens een sok met wat spaarcentjes hebben rondslingeren, geef dan ook iets aan Tim aub. Niemand verdient dit namelijk voor een halve gram wiet!

De GoFundMe-pagina voor Tim Bouwens vind je HIER

Contact met Tim is HIER mogelijk met een DM via zijn Instagram

(advertentie)