(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Grow Organic in Comics

In 2017 kwam de Engelstalige versie uit van The Organic Grow Book. Dit prachtig geïllustreerde boek van Karel ‘Bio Tabs’ Schelfhout en Michiel Panhuysen leert je alles over biologisch tuinieren. Het boek telt maar liefst 600 pagina’s maar is er inmiddels ook in stripvorm: Grow Organics in comics. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden… 

Als je buiten je eigen wiet of gewoon je eigen groenten en fruit wil kweken. Dan ligt het voor de hand om dat biologisch te doen, en mét de natuur te werken in plaats die te bestrijden. Dat vond auteur en Bio Tabs oprichter Karel Schelfhout ook toen hij The Organic Grow Book schreef.

Karel had er genoeg van om de natuur vol te pompen met zouten. Deze mineralen moeten eerst uit de natuur gehaald worden om die vervolgens te beschadigen. En zo werd het idee voor de organische kweekbijbel geboren. Het boek werd eerst in het Frans uitgebracht. Omdat het verstrekken van kennis over verboden activiteiten daar illegaal is gaat het boek over planten in het algemeen. Het boek geeft echter wel extra veel informatie over ‘fast growing annuals’ zoals onder meer wietplanten.

Dat maakt de biokweekbijbel alleen nog maar interessanter en breder, want daardoor kun je de principes van het organisch kweken op alle soorten gewassen toepassen. In de praktijk zijn biologische methodes en middelen als composteren, vermeerderen van planten, nuttig gebruik maken van het bodemleven, bokashi, bioponics en nog veel meer, namelijk net zo goed voor wietplanten als andere planten. Én natuurlijk het milieu!

Grow Organic ‘in comics’

Organisch kweken is niet ingewikkeld maar je moet wel leren hoe je de natuur in al haar facetten vóór je kunt laten werken. De Organic Grow Book omvat dan ook buitengewoon veel kennis en werd een 600 pagina’s dik boek. Maar omdat niet iedereen de tijd heeft om zo’n dik boek van cover tot cover te lezen, én omdat een beeld meer dan duizend woorden zegt, kwam er ook een stripversie van het boek.

Het 600 pagina’s tellende boek van Karel Schelfhout en Michiel Panhuysen was al prachtig geïllustreerd meer dan 570 illustraties. Exclusief voor het boek gemaakt door illustrator Denis Lelièvre, die ook bekend staat onder het pseudoniem Pic. Een verdere samenwerking in de vorm van een stripversie van het boek lag dus voor de hand.

Met dit stripboek leer je dus alles over organisch kweken van wiet maar ook andere gewassen, die daardoor niet alleen lekkerder zullen smaken maar ook veel voedzamer zijn. En dat zonder veel leeswerk terwijl je geniet van de prachtige illustraties van Pic.

Grow Organic in comics

Het Grow Organic stripboek zit verder boordevol humor en is dankzij de illustraties zeer precies en gedetailleerd. Het spreekt wat dat betreft boekdelen en laat zien hoe je een organische tuin aanlegt en onderhoudt, voor je eigen gezondheid en die van de planeet. Het is een genot om te lezen, een genot om je planten gezond te zien groeien en tenslotte een genot omdat je weet dat deze kweekmethodes het milieu en de aarde beschermen in plaats van te vernietigen.

Grow Organic in comics is een uitgave van uitgeverij Mama Editions en verscheen voor het eerst in december 2019. Het is verkrijgbaar in het Frans (origineel), Engels, Italiaans en Nederlands en voor slechts €35,00 onder meer te bestellen op G-Tools.nl. Vergeet bij je bestelling niet aan te geven in welke taal je het boek wil hebben. 

(advertentie)