(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nido One V2 is zo klein als een schoenendoos maar groots in automatisering. Het regelt helemaal automatisch de pH-waarde, EC-waarde, het waterniveau en -temperatuur voor hydrosystemen tot 200 liter. Dat niet alleen maar optioneel verzorgt het zelfs het lichtschema, klimaat, temperatuur en VPD, afzuiging en irrigatie voor systemen tot 10.000 liter.

Hydrokweken neemt je an sich al veel werk uit handen, want water geven gaat automatisch uit een reservoir. Maar het echte voordeel van een hydrokweek merk je pas als je met een controller gaat werken. Een apparaat als de Nido One V2 kan namelijk ál het werk voor je uit handen nemen en houdt alle omstandigheden in een kweekruimte met nauwkeurige precisie voor je op niveau.

Nido One V2

Nido One V2 is een compacte controller waarmee je gemakkelijk geautomatiseerd kunt hydrokweken. Het apparaat werkt met iedere twee- of driecomponenten hydrovoeding, en houdt met gemak de EC- en pH-waarde van je voedingsoplossing op peil. Het heeft daarvoor vier cartridges, die je kunt vullen met je eigen plantenvoeding en pH-min en/of pH-plus.

Vervolgens houdt het apparaat middels een EC- en een pH-sensor het voedingswater in de gaten, en voegt het automatisch alle componenten toe die nodig zijn voor de door jou ingestelde waarden. Dat is echter niet alles want de Nido monitort ook de watertemperatuur en het waterniveau voor je.

Deze hydrologische assistent is standaard goed voor systemen met een reservoir tot 200 liter. Met een optionele connectie kit kun je de Nido One V2 echter ook aansluiten op jerrycans met voeding en pH-min en/of pH-plus, zodat het systemen met reservoirs tot wel 10.000 liter kan aansturen.

Controleert ook al je andere apparatuur

Er zijn meer controllers die automatisch voedingswater voor je op peil kunnen houden maar het mooie aan de Nido One V2 is dat je die aan zo’n beetje alle apparatuur in je kweekruimte kunt aansluiten. Er zijn daarvoor slimme elektriciteit schakelaars voor de controller te koop, waarvan er al één standaard wordt meegeleverd.

Deze zogenoemde Nido Smart Plugs kun je vervolgens aansluiten op je kweeklamp, een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger, een irrigatiepomp, verwarming of afzuiger. Met de Nido app kun je daarna alles precies instellen zoals jij dat wil. Ook kun je de verschillende waardes in je binnentuin monitoren en opslaan zodat je meteen een uitgebreid logboek van je kweek hebt.

De Nido Pro V2 is in Nederland voor €1355,00 te bestellen, of voor €1389,99 via Nidopro.com. Je vindt daar ook alle verdere informatie en alle beschikbare accessoires voor de voedingscomputer. 

(advertentie)