(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nogal wat vrouwen hebben last van orgasmestoornissen – female orgasmic disorder in het Engels ofwel FOD – maar de redding is nabij. Uiteraard dient die zich aan in de vorm van cannabis. Amerikaanse onderzoekers hebben nu voor het eerst specifiek gekeken naar vrouwen met FOD en wiet. De resultaten liegen er niet om: een hogere orgasmefrequentie, verbeterde bevrediging en meer gemak bij het bereiken van een orgasme!

Het niet kunnen klaarkomen van vrouwen – met name bij seks met een partner, maar soms ook al bij masturberen – heeft zelfs al geleid tot een term als ‘orgasmekloof’. Alsof we al niet genoeg verdeeldheid kennen in de wereld anno 2024…

Ten minste vier Amerikaanse staten overwegen om vrouwelijke orgasmestoornissen toe te voegen als een aandoening die officieel in aanmerking komt voor medicinale cannabis. Voor deze staten zal het rapport dat deze maand is gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine als extra bewijs verwelkomd worden.

Wiet stimuleert vrouwelijk genot tijdens partnerseks

De studie getiteld ‘Assessment of Cannabis Use Before Partnered Sex on Women who Experience Orgasm Difficulty‘ is het resultaat van een observationeel onderzoek uit 2022 door klinisch seksuologe Suzanne Mulvehill, arts Jordan Tishler (Association of Cannabinoid Specialists) en cannabisbedrijf InhaleMD.

Hoewel tientallen jaren seksualiteitsonderzoek het gebruik van wiet voor seksuele problemen ondersteunt, zeggen de auteurs dat hun studie “de eerste studie is die specifiek naar FOD kijkt en significant voordeel aantoont”.

Uit het onderzoek onder 387 deelnemers bleek dat meer dan de helft (52 procent) aangaf moeite te hebben met een orgasme. “Van de respondenten die moeilijkheden met orgasmes rapporteerden, verhoogde cannabisgebruik voor partnerseks de orgasme frequentie (72,8%), verbeterde de orgasme tevredenheid (67%) of maakte het orgasme makkelijker (71%)”, ontdekten de Amerikaanse onderzoekers.

Zomaar zes voordelen van cannabis voor je seksleven!

‘Het gaat niet alleen om plezier, het gaat om een mensenrecht’

Mulvehill en Tishler bepleitten het gebruik van cannabis bij vrouwelijke orgasmestoornis/moeilijkheden in een aantal staten die nu overwegen om de diagnose toe te staan als kwalificerende aandoening voor medische marihuanaprogramma’s.

Mulvehill is de oprichter van het Female Orgasm Research Institute, waarvan Tishler vicevoorzitter is.
“Het is een medische aandoening die een medische behandeling verdient”, vertelde Mulvehill vorige maand in een interview met de website Marijuana Moment. “Vrouwen met FOD hebben meer psychische problemen en gebruiken meer farmaceutische medicijnen. Ze hebben meer angst, depressie, PTSS, meer seksueel misbruik. Het gaat niet alleen om plezier, het gaat om een mensenrecht.”

Hun recent gepubliceerde onderzoek weerspiegelt deze observaties. Vrouwen met FOD rapporteerden 24% meer psychische problemen, 52,6% meer PTSS, 29% meer depressieve stoornissen, 13% meer angststoornissen en 22% meer medicijngebruik dan vrouwen zonder FOD. Vrouwen met FOD meldden ook vaker seksueel misbruik dan vrouwen zonder FOD.

Check voor het complete klaarkomplaatje anders deze drie grafiekjes met onderzoeksscores maar eens:

Geen ontkennen aan: wiet is het ultieme afrodisiacum

Volgens de auteurs van de studie moeten voorstanders soms een zware strijd leveren om de aandacht te vestigen op de voordelen van cannabis voor FOD. “Een van de vele complicerende factoren op dit gebied is dat het twee taboe-onderwerpen zijn. Amerikanen gaan niet erg goed om met cannabis, zoals we kunnen zien, en ze gaan ook niet erg goed om met seks.” En dit dubbele taboe beperkt zich uiteraard niet tot de VS.

Ongeacht geslacht of sekse is er steeds meer bewijs dat wiet de seksuele functie kan verbeteren. Een onderzoek vorig jaar in het Journal of Cannabis Research toonde aan dat meer dan 70% van de ondervraagde volwassenen zei dat cannabis voor de seks het verlangen verhoogde en het orgasme verbeterde, terwijl 62,5% zei dat cannabis het plezier verhoogde tijdens het masturberen.

Ook in deze studie werd al gerefereerd aan de ‘orgasmekloof’, iets wat CNNBS uiteraard niet ontging in januari 2023.

LEES OP CNNBS OOKBetere seks met wiet en oplossing voor man-vrouw ‘orgasmekloof’

[beeld: Shutterstock]
(advertentie)