(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Aan het begin van deze eeuw dook het verschijnsel voor het eerst op in Australië. Meerdere blowers werden naar de spoedeisende hulp gebracht omdat ze onbedaarlijk moesten overgeven na het roken van wiet. Oftewel: het was de geboorte van een typische stonersaandoening die later de officiële naam cannabis hyperemesis syndrome kreeg. Maar hoe komt dat, wat is het en wat kunnen de eventuele gevolgen zijn voor de legalisering van wiet wereldwijd?

‘Was legalisatie van cannabis een fout?’

Het cannabis hyperemesis syndrome is feitelijk een aandoening die je overgevoelig maakt voor de effecten van wiet. Het uit zich in misselijkheid en soms flink kotsen. En dat kan je dus met name krijgen door (te) veel wiet te verorberen.

Sinds cannabis op meer en meer plekken op aarde legaal is neemt ook het aantal gemelde gevallen van cannabis hyperemesis syndrome flink toe.

In deze video met de titel ‘Was legalizing weed a mistake?’ leggen deskundigen van YouTube-kanaal AsapSCIENCE de wetenschap uit achter wat er aan de hand is. Sommige wetenschappers denken dat de legalisatie van wiet in gevaar is, andere denken dat bewustwording het enige is dat telt.

Laten we eens in exact 6:43 minuten kijken hoe het allemaal afloopt:

(advertentie)