(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Dankoscope microscopen

Deze week nog stuitten onze eigen Terp Inspectors op beschimmelde wiet, en daar kwamen ze alleen maar achter door flink op de top in te zoomen. Bescherm je gezondheid dan ook, en inspecteer je wiet eerst met een Dankoscope voor je het oprookt. Dan rook je geen troep en kun je ook nog eens prachtige foto en video vergrotingen van je wiet maken. 

De Terp Inspectors waren behoorlijk geschokt toen ze de schimmeldraden in de Runtz uit de coffeeshop ontdekten. Logisch ook want ze hadden de wiet bijna opgerookt, want met het blote oog was de schimmel niet te zien. De gemiddelde coffeeshop bezoeker zou de wiet dan ook gewoon oproken, met gevaar voor zijn of haar eigen gezondheid.

Was cannabis legaal, dan kon de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gewoon eisen aan de kwaliteit stellen, en het controleren. Maar goed, dat is het dus niet en dus kun je het heft beter zelf in handen nemen en je wiet zelf goed inspecteren voor je het rookt.

Dankoscope

Enter de Dankoscope, een digitale tafelmicroscoop die speciaal gemaakt is om wiet goed mee te kunnen inspecteren. Iedere coffeeshop zou er eigenlijk een moeten hebben, want één blik via de microscoop geeft al een goede visuele controle van de kwaliteit van je aankoop.

Voor thuisgebruik is de Dankoscope dan ook zeer aan te raden als je geen schimmel, insecten of verzwaringsmiddelen wil roken tenminste. Het digitale apparaat is veel gemakkelijker in gebruik dan de ouderwetse microscopen, die je misschien van het biologielokaal op de middelbare school kent. Je legt gewoon een wiettop onder de lens en er verschijnt een haarscherpe vergroting op het scherm.

De Dankoscope kan een top tot 2000X vergroten en brengt elke trichoom haarscherp op het 7 inch IPS HD scherm in beeld. Door de IPS technologie kun je het scherm vanuit alle hoeken goed bekijken. De dubbele LED spots zorgen voor een goede belichting van het onderwerp. Is je wiet vervuild dan zie je dat dan ook meteen.

Mocht je wiet er geweldig mooi uitzien, dan ben je gezegend en kun je er met een gerust hart van genieten. Dat niet alleen maar dan kun je er met de Dankoscope ook meteen een paar prachtige foto’s of video’s van maken. De digitale microscoop kan namelijk 12 megapixel foto’s en video’s voor je maken, die je vervolgens op een TF- of MicroSD geheugenkaart kunt opslaan.

Dankoscope

Ook handig voor kwekers

De Dankoscope is niet alleen onmisbaar voor coffeeshops en hun klanten maar ook als kweker heb je er veel aan. Je kunt er bijvoorbeeld haarscherp op zien of je wiet al rijp voor de oogst is, of een phenohunt op trichoomniveau uitvoeren. Ook zie je in één oogopslag bijvoorbeeld of een wietplant geschikt is om een uitmuntend concentraat of Ice-O-Lator mee te maken.

Heb je het vermoeden dat er ongedierte aan je planten knagen dan zie je dat ook meteen. Zelfs de kleinste beestjes die met het blote oog niet te zien zijn komen met de Dankoscope aan het licht. Ook kun je wietzaadjes bijvoorbeeld goed bekijken, en de groei en gezondheid van de bladeren inschatten. Of bekijk een monster van je aarde om te zien of daar geen ongewenste beestjes in rondkruipen.

Kortom, de Dankoscope is een onmisbare tafelmicroscoop voor coffeeshops, cannabisconsumenten en kwekers. Hij komt met een garantie van een jaar, kost €379,- en is onder andere te bestellen op de website van Dutch-Passion.

(advertentie)