(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

G-Tools kweekkasten zijn ideaal om thuis allerlei soorten groenten te kweken, dat weet je. Nieuw in het assortiment van de kweekkasten specialist zijn de zogenaamde Nursery kasten. Deze zijn uitgerust met meerdere kweeklagen en ideaal voor kiemgroenten en het vermeerderen van planten.

Fabrikant G-Tools ken je natuurlijk als de maker van discrete kweekkasten voor thuiskwekers. Maar wist je dat het bedrijf ook kweekkasten voor kiemgroenten maakt? Je kunt ze bij diverse horecabedrijven in werking zien want kiemgroenten zijn ontzettend gezond. De kasten maken dan ook een opmars onder de zelfvoorzienende liefhebber van kiemplantjes.

Meerlaags kweken

De nieuwe kweekkasten zijn bedoeld voor kiemgroenten, microgreens en het wortelen van stekken, en daarin zijn ze ontzettend efficiënt. Iedere Nursery is namelijk ingericht met meerdere lagen. Zie het als verschillende verdiepingen om je jonge plantjes te laten groeien. Hierdoor kun je al je kleine plantjes netjes bij elkaar laten groeien op een minimaal vloeroppervlak.

Boven iedere etage in de nieuwe Nursery kasten is een effectieve kweeklamp geïnstalleerd, met meer dan voldoende lichtdruk voor kiempjes en stekken. De Nurseries zijn afhankelijk van het model uitgerust met de SANlight Flex II LED’s, Sylvania ECO Start Batten LED balken, of speciale kweek LED-strips. Deze hebben een relatief laag vermogen, omdat jonge kiemplanten en wortelende stekjes nog niet te veel lichtdruk kunnen hebben. Er is hierdoor geen risico op verbranding of verbleking van de blaadjes van je jonge plantjes.

Inclusief eb & vloed irrigatie

Afgezien van de G-Cloner zijn alle meerlaagse kweekkasten voor kiemgroenten alvast uitgerust met een eb & vloed irrigatiesysteem. Vanuit het reservoir onderin de kasten wordt (voedings)water op de door jou ingestelde momenten naar de kweeketages opgepompt. Vervolgens stroomt het water vanzelf terug in het reservoir en kunnen de planten naar hartelust water opnemen. Zo blijven je microplantjes voldoende vochtig en wordt het water goed belucht. Het enige wat jij hoeft te doen is het aantal lichturen en bewatermomenten in te stellen, en zorgen dat het reservoir gevuld blijft.

Automatisch op maat

Het aantal lichturen en het aantal bewatermomenten per dag is volledig naar behoefte van de planten in te stellen. Hiervoor zijn de Nursery kasten allemaal uitgerust met dezelfde WIFI Smartbox die je misschien ook kent van de reguliere kweekkasten van G-Tools. Deze WIFI Smartbox is te bedienen via een gratis te downloaden app en je telefoon, en vereist dus wel een WIFI signaal.

Je leest het, met de meerlaagse (Nursery) kweekkasten van G-Tools kweek je ook zonder veel moeite je eigen microgreens, kiemgroenten en kun je planten snel vermeerderen en stekken laten wortelen. In de G-Tools webshop vind je hiervoor de benodigde cellulose matten en zaadpluggen. De cellulose matten zijn ideaal voor kiemgroenten, en vermeerderen van groente gaat het beste in de zaadpluggen. 

(advertentie)