(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl cannabisland Nederland almaar kleiner lijkt te worden, sorteert de Duitse vaporizer-fabrikant Storz & Bickel alvast voor op legalisering met de Venty. Een nieuwe draagbare verdamper met aanpasbare airflow die pér minuut tot wel 20 liter volle damp voor je produceert! En Storz & Bickel kennende werkt het allemaal uitstekend, en is het van een uitmuntende kwaliteit.

Als het over cannabis gaat lijkt Nederland tegenwoordig wel heel graag het achterlijkste jongetje uit de klas te willen zijn. In het kader van scherpere anti-rookwetten is de online verkoop van cannabis verdampers sinds 1 juli namelijk verboden. Behoorlijk schizofreen beleid inderdaad, aangezien verdampen van wiet juist veel gezonder is dan met of zonder tabak blowen.

Venty: nieuwe vaporizerkoning

Als je de nieuwe vaporizerkoning Venty dan ook wil hebben, dan zul je daarvoor in een fysieke winkel moeten zijn. Of je bestelt hem gewoon direct bij de fabrikant in Duitsland, want dat kan ook. Maar wat is de nieuwe Venty eigenlijk voor verdamper, en wat maakt hem zo bijzonder dat wij hem op voorhand al een nieuwe vaporizerkoning durven te noemen?

Nou, om te beginnen het simpele feit dat de Venty de nieuwste draagbare verdamper van Storz & Bickel is. Deze Duitse vaporizer-fabrikant maakt alleen kwaliteit, dus als zij een nieuwe vape uitbrengen dan kun je er gerust vanuit gaan dat die degelijk is en ontzettend goed werkt. Het merk zette de standaard voor zowel draagbare- als tafelverdampers met de Volcano, Mighty en Crafty.

De kwaliteit van de nieuwe Venty vaporizer is dan ook even goed. Alle materialen die de medisch gecertificeerde fabrikant voor de verdamper gebruikte zijn veilig (food safe), hittebestendig en geleiden de hitte niet naar de buitenkant van het apparaat. De Venty is dan ook uitvoerig getest en UL 8139 en IEC 60335-1 gecertificeerd.

Aanpasbaar luchtpad

De Venty is iets groter en met name iets hoger dan de Mighty en de Crafty, namelijk 5,5 x 15,7 x 3,7 centimeter. Dit geeft meer ruimte om de cannabis gelijkmatig op te warmen, en is de reden dat tafelverdampers vaak wat beter presteren dan hele kleintjes. De Venty doet echter niet onder voor grote tafelverdampers, met een instelbare luchtweerstand en een automatische aanpassing van de warmte.

De Venty gebruikt een deel van de extra ruimte namelijk voor een nieuwe innovatie: de mogelijkheid om de airflow aan te passen. Met een draaiknop aan de bovenkant van de Venty kun je dan ook zelf de weerstand van de luchtstroom bepalen. Op de maximale stand kun je wel 20 liter damp per minuut produceren!

20 liter damp per minuut is het meeste dat Storz & Bickel ooit uit een draagbare verdamper kreeg. Maar dat is nog niet eens het hele verhaal. De Venty is namelijk uitgerust met een sensor waardoor de verhitting automatisch wordt aangepast aan de snelheid waarmee je inhaleert. Hoe hard je dus ook aan het apparaat trekt, de kwaliteit van je damp is altijd voortreffelijk.

Snel, koel en krachtig

Het nieuwe instelbare luchtpad is voor ons al reden genoeg om de Venty te willen hebben. Het apparaat blinkt echter ook uit op het gebied van opwarmsnelheid, damptemperatuur en de batterij. Het opwarmen duurt dan ook slechts 20 seconden. En hoewel de Venty je wiet met gemak tussen de 40 en 210 graden verhit, verlaat de damp het apparaat altijd op een aangename temperatuur.

De Venty heeft namelijk een zeer efficiënte koeling en een effectief koelelement. Deze heeft een dubbele wand voor een goede isolatie en verlengd het luchtpad, zodat de damp afgekoeld wordt voordat je het inhaleert. Als klapper op de vuurpijl is het koelelement nog van een extra filter voorzien om jouw verdamp-ervaring nog beter te maken.

Wat meer ruimte in een verdamper maakt natuurlijk ook een grotere batterij mogelijk. De Venty is dan ook van niet één maar twee hele goede 18650 li-ion batterijen voorzien. Samen zorgen die voor een indrukwekkend maximum output van 130 Watt op 16 Ampère. Dit maakt de snelle opwarmtijd van 20 seconden en heerlijke lange sessies mogelijk. De batterij kan met een USB-C kabel extra snel opgeladen worden met een +15V en 3A snellader zoals de Storz & Bickel Supercharger.

Gebruiksgemak en instellingen

Met de grote herkenbare oranje knoppen is de Venty zeer gebruiksvriendelijk, en dat is wel zo handig. Via een bijbehorende app op je telefoon kun je vervolgens bijna alles instellen wat je kunt bedenken. De voorgeprogrammeerde Booster Temperaturen bijvoorbeeld of de helderheid van het scherm, de vibratiesterkte van de haptische feedback, een batterijleven-besparende ECO-oplaadmodus en nog veel meer.

Wil je de nieuwe Venty hebben? Dan moet je hem met dank aan de aangescherpte anti-rookregels dus in een fysieke winkel aanschaffen. Je kunt hem echter wel op een buitenlandse webshop kopen, of voor €448,- op de website van Storz & Bickel zelf. Je krijgt dan 2 jaar garantie + een extra jaar als je je Venty registreert.

Update: wegens hardware problemen is er een terugroep actie geweest voor de eerste Venty vaporizers. We gaan er van uit dat alle Venty’s die je vanaf heden bij Storz & Bickel bestelt deze problemen niet hebben.

(advertentie)