(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je je oogst wil wegen dan wil je natuurlijk wel een beetje nauwkeurig zijn, dus gebruik je een precisieweegschaal. Die krengen zijn echter vaak piepklein waardoor je bijna per gram te werk moet gaan, en tijd is ook geld zoals je weet. Maar gelukkig bestaan er ook grotere tafelweegschalen, voor als je een onsje meer te wegen hebt.

Of je nou een kleine kweker bent die uitsluitend voor eigen gebruik kweekt of een professional, een oogst is eigenlijk niet op zo’n klein precisieweegschaaltje te wegen. Dan kun je je oogst natuurlijk wel in delen wegen. Maar dan nog moet je dan met allerlei plastic bakjes aan de gang, wil je een onsje op zo’n klein weegschaaltje krijgen.

Kortom, je hebt een grote doch nauwkeurige weegschaal nodig als je meer dan een paar gram te wegen hebt. En laten we die nou net voor je gevonden hebben op Avalon Magic Plants en Dutch-Smart. Het bekende weegschaal merk On Balance maakt namelijk drie tafel-precisieweegschalen waar je met gemak een onsje op kwijt kunt.

Weeg 500, 1000 of 300 gram

Wat zeggen we, met de On Balance OB-500 kun je een halve kilo wegen, met de OB-1000 kun je tot 1000 gram wegen, en de OB-3000 kan zelfs tot 3 kilo hebben. De drie weegschalen hebben een lekker groot weegoppervlak van zo’n 15 bij 15 centimeter, dus je kunt er gemakkelijk een schaal of zak met wiet op kwijt.

En als je nou denkt dat zo’n groot formaat een soort veredelde keukenweegschaal moet zijn, dan heb je het mis. Zowel de OB-500, OB-1000 én de OB-3000 wegen namelijk met chirurgische precisie, tot op een tiende van een gram (0,1 gram) nauwkeurig.

De On Balance weegschalen zijn 200 x 154 x 27 mm groot, en met slechts vier knoppen gemakkelijk in gebruik. Ze zijn on te stellen om in grammen te wegen maar kunnen dat ook in ozt of troy ounce (31,1034768 gram). Vier AA-batterijen worden bij beide modellen meegeleverd.

Je bestelt de OB-500 weegschaal voor €69,50 op Dutch-Smart.nl. De OB-1000 en de OB-3000 tafelweegschalen vind je op AvalonMagicPlants.com.

(advertentie)