(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een goede kweeklamp hoéft natuurlijk niet per se een LED te zijn. Met HPS kun je namelijk ook nog steeds uitstekende wiet kweken, en zeker als voor de groeifase een MH bulb kunt gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de LUMii Black 600 Watt Kit voor nog geen 150 euro? Deze elektronische ballast komt met een 600 Watt HPS lamp en reflector, maar kan elke 250, 400 en 600 Watt MH of HPS bulb aan!

We weten natuurlijk niet hoe breed jij het hebt maar het geld groeit hier in ieder geval niet aan de boom. Wil je daar wat verandering in aanbrengen dan zul je eerst moeten investeren. Een goede kweeklamp is dan essentieel maar daarvoor hoef je dus echt geen honderden euro’s uit te geven. Voor €149,95 kom je namelijk ook al een heel eind…

Wie vandaag de dag een kweeklamp zoekt, die zoekt al bijna standaard naar een LED. Maar dat hoeft dus helemaal niet en zeker niet als je een beperkt budget hebt. In dat geval kun je misschien zelfs wel beter voor een goede digitale ballast en een mooie reflector gaan, want dat is aanzienlijk voordeliger.

En ook heel flexibel blijkt, want de LUMii Black 600 Watt kit kan zowel Metaal Halide als HPS lampen aansturen. Dat niet alleen maar hij kan zowel 250, 400 als 600 Watt lampen aan. Een ideale set dus om mee te beginnen en waarmee je ook nog goed kunt uitbreiden.

LUMii Black e-Ballast

De LUMii BLACK 600 W is een autonome elektronische ballast, die voorzien is van een
met een IEC-kabel om hem aan te sluiten op de bijgeleverde reflector. De ballast heeft dim- en boostfuncties waarmee je de lichtopbrengst van de lamp voor je planten kunt regelen.

Op de ballast kun je instellen of je met een 250, 400 of 600 Watt bulb wil kweken, en je kunt er zowel Metaal Halide (MH) als High Pressure Sodium (HPS) lampen op aansluiten, zolang die maar een E40 fitting heeft. En daarmee ben je dus heel flexibel en efficiënt bezig.

Gebruik bijvoorbeeld een 250 Watt MH-lamp om stroom te besparen tijdens de groeifase. En boost je planten met de 600 Watt Plus ‘super lumen’ boost in de bloeifase. Je planten krijgen dan een boost van zo’n 10% extra licht! De LUMii BLACK 600 Watt kit is dus flexibeler dan veel LED lampen, die geen apart lichtspectrum voor de groeifase bieden, maar die je hoogstens kunt dimmen.

600 Watt HPS lamp

De LUMii Black 600W Kit wordt geleverd met een 600 Watt HPS bulb van LUMii zelf. Deze heeft een levensduur van 20.000 uur en een lichtopbrengst van 88.000 lumen. Met een verhoogd blauwgehalte is deze lamp perfect voor de bloeifase. Na de 20.000 branduren kun je hem zogezegd eenvoudig vervangen voor elke (horizontaal geplaatste) 250, 400 of 600 MH of HPS lamp, en is je kweeklamp weer helemaal als nieuw.

De CE-gecertificeerde LUMii Black reflector heeft een uitstekend reflectievermogen dankzij de gebogen vleugels, en dankzij de buitengewone lichtverspreiding kunnen hot spots worden gereduceerd. De populaire reflector heeft verder twee handige lipjes aan de bovenkant om hem gemakkelijk op te hangen. Ook handig is de wel vijf meter lange IEC-kabel om de reflector met de ballast te verbinden.

Je ziet het, ook met een beperkt budget kun je heel goed en flexibel je eigen planten kweken met deze LUMii Black 600 Watt Kit. Je bestelt hem voor maar €149,95 op Sirius.nl en hij wordt volledig bekabeld en klaar voor gebruik geleverd.

(advertentie)