(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dokter Groen heeft het laatste knipwerk erop zitten en komt vandaag met het eindgewicht van zijn Runtz x Layer Cake. Hoewel eindgewicht? De plant leeft gewoon nog steeds, en staat drie weken na de oogst weer gewoon te groeien. 

Ik had vandaag wat extra tijd nodig om mijn update te kunnen maken, want ik had nog het een en ander te knippen. Zoals je misschien weet ben ik geen fan van dat klusje, en stel ik het daarom vaak zo lang mogelijk uit. Maar goed, nu is het klaar en kan ik je wel laten weten wat de derde oogst van Runtz x Layer Cake heeft opgeleverd.

Knippen en wegen

Het is niet per se het knipwerk wat me tegenstaat, maar die continue stroom van beslissingen die je moet nemen. De wiet die uit de Dokter Groen Special komt is altijd prachtig, en ook de suikerblaadjes zitten dan ook vol met trichomen. Bij ieder blaadje moet ik dan ook kiezen: laat ik het zitten of knip het weg? De suikerblaadjes zijn namelijk prima te roken maar een mooi geknipte top is ook belangrijk.

Keuzestress dus maar het is me weer gelukt. Ik heb de opbrengst net gewogen en het is wat minder dan ik had gehoopt. Ik heb twee bakken vol en nog een zak met suikerblaadjes. De bakken wegen 70 en 73 gram, de zak met suikerblaadjes weegt 50 gram en ik heb al ongeveer 10 gram opgerookt. Opgeteld heb ik dus iets meer dan 150 gram wiet en 50 gram suikerblaadjes om wietboter van te maken.

Met de 170 Watt G-Bars LED haal ik doorgaans minstens 170 gram wiet, en vaak meer dan 200 gram. Maar goed, de Runtz x Layer Cake is niet de grootste opbrenger en is zoals je weet ook al drie rondes oud. Ik ben dan ook gewoon heel blij met met de oogst en de plant, en heb ook even teruggekeken. De laatste oogst heb ik nooit gewogen maar in de eerste ronde bracht de plant ook al 150 gram op.

Runtz x Layer Cake

Natuurlijk heb ik ook even wat foto’s van de Runtz x Layer Cake zelf gemaakt, om je te laten zien hoe ze er nu uitziet. Ze ziet er wat gehavend uit in deze fase want ze heeft éénvingerige blaadjes zonder kartels, maar krijgt hier en daar ook weer wat ‘gewone’ wietbladeren. De oude stammen kleuren onder invloed van het licht helemaal paars.

De kweeklamp staat sinds vorige week ook weer gewoon op 100%, en brand dus weer op vol vermogen. Omdat de plant ook weer wat meer groene bladeren heeft drinkt ze ook weer wat meer. Ik heb het waterreservoir van het Flow Hydroponics Systeem de hele week niet aangeraakt en moest het vandaag aanvullen met 10 liter vers water. Daar heb ik voor 5 liter groeivoeding aan toegevoegd, en een klein beetje pH-min om de pH-waarde weer zo dicht mogelijk bij 5,8 te krijgen.

Verder heb ik vandaag niets geknipt of gesnoeid aan de plant. Laat haar eerst nog maar even rustig door-reveggen, knippen kan altijd nog en de schaar heb ik vandaag al lang genoeg vastgehad. Tot volgende week!

Dokter Groen

(advertentie)