(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het lijkt wel de AutoWeek dit keer, onze fotorubriek opgehangen aan het onmenselijke onrecht dat vreedzame plantjes overal op aarde wordt aangedaan. In vier van de zes gevallen in deze aflevering staat de auto namelijk min of meer centraal. Wat dus de waarschuwing rechtvaardigt dat het altijd oppassen is in het verkeer, zonder maar zeker ook met wiet!

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? Een voortijdig gesneuvelde Sinterklaas surprise, ofwel 9,3 kilo wiet schoon aan de staf. Verpakt in een kale kartonnen doos, dus enkele minpunten voor de aankleding. Maar goed, het hele feest gaat sowieso niet door. Dit is namelijk een foto van de Koninklijke Marechaussee. Op een natte najaarsdag bewaakte die zoals altijd (?) onze landsgrenzen, in dit geval op de A2 nabij Maastricht. De twee Belgen met bovenstaande 9300 gram wiet, waren dus bijna veilig thuis in eigen land. Wat een pech. Opvallend is dat deze softdrugs-toeristen uit België zich in Nederland verplaatsten met een huurauto uit… Duitsland.

Wietfoto 2 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Ambulante handel en dan letterlijk: deze zakjes wiet vlogen namelijk door de lucht! Niet omdat het hard waaide in Halifax in North Carolina, U.S.A. Wel omdat wiet daar streng verboden is. Precies daarom gooide Nashaun Hakeem Biggz El (45) uit Roanoke Rapids snel zijn zakjes wiet door het autoraam, terwijl hij er ook vandoor ging met zijn auto nabij kilometerpaal 164 op de I95. Het spektakel voor liefhebbers van achtervolgingen eindigde even verderop op een kruising. Aldus het Halifax County Sheriff’s Office. Dat meldt verder dat agent B. Johnson “34 afzonderlijke zakken met marihuana” bij elkaar grabbelde bij Biggz El. Diens zakjes wiet waren samen goed voor het – op een haar na duivelse – gewicht van 667 gram.

Wietfoto 3 – Nederland

Wat zien wij hier? Iets bijzonders wel hoor tussen het dagelijkse aanbod van opgerolde wietplanten en kwekerijen. Het zijn namelijk 143 MOEDERPLANTEN. Die heten zo omdat jongens met groene vingers van deze moederplanten eindeloos stekken kunnen trekken. En stekjes (kloontjes) van wietplanten zijn nog altijd gewild door o.a. de broodkwekers, tel uit je winst. Nou ja, deze 45-jarige kerel in het Zeeuwse Kapelle is snel uitgeteld, want bij hem kwam de politie ’s deze week onaangekondigd langs wippen. En die maakte korte metten met wat zij zelf een “hennep-stekkerij” noemen. Ook betaalde de moederplantenkweker niet voor de stroom – wat zoals altijd tot “zeer brandgevaarlijke situaties” leidt. Tenminste als we de politie moeten geloven…

Wietfoto 4 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? Als vaste bezoeker herken je vast dat we aan de overkant bij de Britten zijn, gezien de touwtjes die ze daar braaf aan elke zijtak met toppen vastknopen om de boel een beetje bij elkaar te houden. De agenten bij de dames zijn van de Avon and Somerset Police. Dát ze hier in Bath staan is te danken aan een “tip uit het publiek”. Die kregen ze toevallig, toen ze eigenlijk op zoek waren naar een vermist persoon… De klikrat had mensen in en uit een verlaten pand zien komen en een politiedrone bevestigde daarna dat hier sprake was van wat politie en media een “enorme en verfijnde cannabisboerderij” noemen. “More than 1,000 suspected cannabis plants were discovered”, menen de smerissen.

Wietfoto 5 – Nederland

Wat zien wij hier? Een verzameling verboden lekkernijen, op de foto gezet door Politie Basisteam Stadskanaal, dus we zijn in aardbevingsgebied. De eigenaar van al het geestverruimende en letterlijke vuurwerk hierboven, werd tijdens een surveillance gecontroleerd. Waarom juist deze gozer weten we niet, wel dat de dienders de hoofdprijs scoorden. De bestuurder was onder de invloed van ‘verdovende middelen’ en daarvan lagen er nog wat in de auto, naast “meerdere mobiele telefoons”. Een huiszoeking leverde nog veel meer illegale shit op. Man, daar zitten zelfs wietsoortjes bij waar wij nog nooit van gehoord hebben! Check:  400 gram Speed/ Amfetamine • 3200 pillen Diazepam • 60 gram Hennep • 12 (illegale) sloffen Marlboro • 1 zelfgemaakte vuurwerkbom • 1 Shell • 1 Cobra • 1 fontein • 2 Bigboy XL • 1 Gigant Maroen • 8 Nitraten

Wietfoto 6 – Marokko

Wat zien wij hier? Een foute Marokkaan in Safi en niet zomaar een, maar een corrupte politieman! Jazeker, daar willen wij er wel wat meer van, haha. Maar deze arme Sjaak loopt hier tussen agenten van Le Bureau central d’investigations judiciaires op weg naar de gevangeniscel. Daar kan de foute cop   gaan klaverjassen met 5 maten die voor dezelfde zaak van 2.100 kilo hasj in 1 voertuig zijn opgepakt. Eentje daarvan is trouwens ook al in dienst van de overheid en wel als gendarme in de haven van Safi. “Zij worden allemaal verdacht van deelname aan een crimineel netwerk gespecialiseerd in internationale drugshandel”, aldus de NL-site voor Marokkaans nieuws Bladna.nl.

(advertentie)