(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Verkiezingsdag in Nederland en dus een aflevering van onze cannabis fotorubriek die zich volledig binnen de eigen landsgrenzen afspeelt. Desalniettemin valt er naast het gebruikelijke hoofdschudden en traantjes wegpinken om zoveel duurbetaald zinloos geweld, ook best een en ander te lachen. En hebben we al gezegd dat het carnavalsseizoen ook alweer volop bezig is, tussen het stemmen en Black Friday koopgeweld door? 

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? Hollandse huisvlijt en dan letterlijk: wietplantjes in de slaapkamer, voeding en water in de badkamer. Het gebeurde allemaal in Groningen, waar een flatbewoner creatief met de spaarzame ruimte omging. Waar de plantenvriend geen rekening mee hield, is klikken. Want ook hier kwam de politie – in dit geval die van Groningen Centrum – pas in actie nadat een klikspaan de plantenvriend er via Meld Misdaad Anoniem bijlapte. Zodoende stierven de dames al in een pril stadium – aan de foto te zien was deze kweekcyclus echt nét begonnen. Als bonus, zo schrijft de politie, gaat stroomboer Enexis nog aangifte doen tegen de plantenvriend, wegens ‘fraude’.

Wietfoto 2 – Nederland

Wat zien wij hier? De geestverruimende variant op ‘Waar in ’t bronsgroen eikenhout’, het officiële Limburgse volkslied. Een compositie voor harmonieorkest van componist Louis Toebosch, die het werk schreef  in opdracht van de Rooms-Katholieke Limburgse Bond van Muziekgezelschappen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum. Maar daar hebben de 36-jarige man en een 37-jarige vrouw uit de gemeente Echt-Susteren waarschijnlijk volkomen schijt aan. Begrijpelijk, want hun eigen bronsgroen eikenhout bestond uit 600 wietplanten – en dat is zoals wij allemaal weten beslist andere vlaai koek. Naar goed Limburgs én Nederlands gebruik heeft de politie alles inmiddels vernietigd.

Wietfoto 3 – Nederland

Wat zien wij hier? Zijn we blijven hangen in Limburg voor de aftrap van Carnaval? Nee, al past de linkerfiguur zeker in de categorie ‘Hoe gekker hoe beter’. De jongeman werd door de politie in de kladden gegrepen, omdat ie er vandoor was met mama’s auto. Midden in de nacht. De snelheid liep op tot 175 km/u waar je max 70 mag. Uiteindelijk nam de politie hem te grazen en moest de Max Verstappen-wannabe mee naar het bureau. Politie Basisteam Zoetermeer: “Daar werd duidelijk dat de bestuurder een 17 jarige inwoner was van Zoetermeer. Hij bleek onder invloed van cannabis. Kennelijk was de 17 jarige jongen voorbereid op een nacht in de cel. Hij had namelijk zijn pyjama al aangetrokken. Zelf verklaarde de jongen dat hij gewoon midden in de nacht zin had om te rijden in de auto van zijn moeder.” 

Wietfoto 4 – Nederland 

 

Wat zien wij hier? Een zeer vlijtig stukje kunst van eigen bodem. Of zoals het Algemeen Dagblad het met enig gevoel voor drama stelt: ‘Zo bont hadden de cipiers het nog niet meegemaakt’. Inderdaad, het is een sierraad uit duizenden, want die kekke zwarte kraaltjes zijn gemaakt van Marokko’s bekendste exportproduct. Het gebeurde in de bajes van Alphen en die schrijft er op X dit over: “Onlangs is er een nieuwe manier van smokkelen ontdekt bij het bezoek. Dit keer via een armband met wel erg bijzondere kralen. De bruine kralen bleken van hasj te zijn! Complimenten aan onze scherpe collega’s voor het onderscheppen!” Welja, geen dank hoor…

Wietfoto 5 – Nederland 

Wat zien wij hier? Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Dat spreekwoord gaat blijkbaar ook op voor politieagenten en wiet. Hoe anders kunnen we deze foto van Wijkagenten Molenlanden verklaren, genomen in een huis in Nieuw Lekkerland. Weinig lekkers aan wouten die je toch al schamele oogst uit de tent komen rukken, bah. Die noemen het op Insta weliswaar ‘een kleine wietkwekerij’, maar daarna gaan ze toch weer los met bijbehorende dreigende rampspoed. “Deze zaken hebben bij ons prioriteit, omdat het in werking hebben van een kwekerij levensgevaarlijke situaties op kan leveren. Door het rommelen met elektra kan er een brand ontstaan met niet te voorspellen ernstige gevolgen.” Haha, ga toch Carnaval in Limburg vieren mensen, al dan niet verkleed als agent… 🤥

(advertentie)