(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, sinds enige tijd alweer heeft Storz & Bickel een nieuwe Volcano uitgebracht. En laat de Volcano nou precies de verdamper der verdampers zijn voor thuisgebruik, en Storz & Bickel hét vaporizermerk der vaporizermerken. Tijd dus om de nieuwe Volcano Hybrid eens nader te bekijken. 

Als het merk Storz & Bickel een nieuwe verdamper op de markt brengt, dan kun je daar als cannabismedium eigenlijk niet omheen. En al helemaal niet als het een nieuwe versie van de Volcano betreft, want dat is al sinds jaar en dag dé verdamper voor thuisgebruik. Je treft hem dan ook in veel coffeeshops, die hem overigens met  vertrouwen aan hun klanten kunnen uitlenen: de Volcano is ontzettend degelijk en doet zijn werk als de beste. Kijken of we dat ook van de nieuwe Volcano Hybrid Easy Valve kunnen zeggen, dit is ‘m!

Wat is er nieuw?

Zoals gezegd wás de Volcano al een ongeëvenaard goede verdamper, dus je kunt je afvragen wat daar nog aan verbeterd kan worden. De klassieke verdamper was immers al ontzettend robuust en slijtvast, had al een zuiverheid en precisie waar je ‘u’ tegen zegt en was bovendien al een keer gedigitaliseerd.

Dus ja, wat is er nieuw aan de Volcano Hybrid Easy Valve? Nou, niet zo heel veel, zo blijkt. Aangezien de verdamper al bijna perfect wás, hoefde Storz & Bickel hem alleen nog maar wat beter te maken, en dat is gelukt. De grootste verandering is dat je de Volcano Hybrid ook met een slang kunt gebruiken. Eerdere modellen hadden alleen een pompsysteem om ballonnen mee te vullen maar de hybrid kun je dus ook direct op je longen aansluiten.

Een andere in het oog springende verandering zijn de knoppen. Deze zijn verwijderd en vervangen voor moderne gladde touch-sensitive knoppen, die ongevoelig zijn voor vuil en stof. Het hele display kan daardoor  gemakkelijk met een vochtig doekje worden afgenomen, en da’s wel zo fris in coronatijd. Ook kun je de instellingen van de Volcano Hybrid naar eigen smaak aanpassen met een bluetooth app. Maar de fijnste verbetering in het dagelijkse gebruik is misschien nog wel de opwarmtijd. Die is van drie tot zes minuten terug gebracht naar slechts één tot twee minuten!

Onder de motorkap

Zoals je aan de foto’s ziet, is er niet veel aan het ontwerp van de nieuwe Volcano Hybrid veranderd. Dat was ook niet nodig en kón misschien ook niet aangezien de verdamper ook vernoemd is naar het iconische vulkaanontwerp. De meeste verbeteringen vinden we dan ook onder de motorkap van de Volcano Hybrid. Om te beginnen bevindt zich daar namelijk een verbeterde dubbele warmtewisselaar. Deze zorgt voor de veel snellere opwarmtijd. Op zijn snelst is de verdamper daardoor in slechts 40 seconden opgewarmd.

Verder heeft de Hybrid ook een nieuwe kruidenkamer gekregen. Deze werkt met doseercapsules die we natuurlijk ook kennen van de Storz & Bickel Mighty en Crafty. Uiteraard zijn de capsules van de Volcano wel wat groter als die van de Crafty en de Mighty, maar je kunt nog steeds gewoon je oude Easy Valve ballonnen gebruiken.

 

Hybrid?

Misschien had je het al geraden: de Volcano Hybrid heet zo omdat je daarmee op twee manieren kunt verdampen. De klassieke manier van ballonnen vullen zal daarbij nog steeds het populairst zijn. Je vult een ballon met damp, die je daarna loskoppelt en dan op je gemak en zonder weerstand kunt leegzuigen. Dit is zeer comfortabel en veilig maar het grootste voordeel is natuurlijk de smaak. Omdat de ballon gevuld is met een terpenenmengsel van de eerste damp en de latere damp, smaakt de hele ballon zo lekker als het eerste haaltje van verdampers die geen ballonnen gebruiken.

Wil je de Volcano echter direct aan je longen koppelen dan kan dat nu ook, via de meegeleverde slang. De luchtpomp kan daarvoor worden uitgeschakeld en het resultaat is kakelverse damp en een minimale weerstand bij het inhaleren.

De Volcano Hybrid is 20 bij 20 bij 20 centimeter groot, en voor €489,00 te bestellen op Vaposhop.nl. Hij wordt compleet geleverd met 3 Easy Valve ballonnen met mondstuk en 1 Easy Valve ballon met adapter, tube systeem, vulkamer, gaasjes, druppelkussen voor concentraten, schoonmaakset, luchtfilterset een grinder en natuurlijk de handleiding. Je krijgt 3 jaar volledige garantie.

(advertentie)