(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het maakt niet uit wát je rookt, er komen altijd schadelijke stoffen vrij. Dat is nu eenmaal inherent aan verbranding, dus ook als je alleen pure wiet rookt. Toch gloort er wel degelijk een beetje hoop voor je longen. Het Nederlandse I-nvention komt namelijk met de Cone+. Dat is een voorgedraaide cone met CTIP koolstoffilter voor coffeeshop en consument.

Zo’n twee maanden geleden maakten we melding van de CTIP. Een uitvinding van I-nvention en een nieuw soort filtertip voor joints met actief koolstof, dat een groot deel van de schadelijke stoffen opneemt voordat het in je longen terecht kan komen. En naast de CTIP, komt I-nvention nu dus ook met een follow-up van de gepatenteerde tip: de Cone+. Dat is een jointhuls met CTIP er al in, die consumenten én coffeeshops kunnen gebruiken om voorgedraaide joints mee te maken.

Joint met actief koolstoffilter

Een goede zaak, want roken en het mengen van wiet met tabak blijft een ongezonde gewoonte van veel cannabisliefhebbers, en met name in Europa. Het actieve koolstoffilter in de Cone+ neemt volgens de makers een groot deel van de schade van die gewoonte weg. Dit met behulp van een hoge kwaliteit geactiveerd koolstof, afkomstig van de bast van kokosnoten. Net als geurdeeltjes in een kweekruimte, neemt het koolstof uit de Cone+ allerlei schadelijke stoffen, teer en rookdeeltjes op.

Daarnaast verzacht de innovatie volgens I-nvention de scherpe smaak die cannabis soms kan hebben wanneer het gerookt wordt. De kenmerkende smaak van cannabis lijkt door het filter te verbeteren, terwijl de werking van de cannabinoïden zoals THC en CBD onaangetast blijft. Je wordt met andere woorden gewoon stoned of high van een joint met een Cone+ jointhuls. De Cone+ krijgt niet alle schadelijke en giftige deeltjes uit een joint, maar maakt hem wel degelijk minder schadelijk, aldus I-nvention.

Cone+ voor coffeeshop én consument

De Cone+ is er in de eerste plaats voor de consument, die daarmee met gemak een minder schadelijke joint kan maken. Dat is met jointhulzen immers een simpele kwestie van vullen en opsteken. Draai je overigens liever je eigen joints, dan zijn daarvoor ook losse CTIP’s koolstoffilters beschikbaar in verpakkingen van 25 stuks. Een verpakking kost € 4,00 maar met de code CTIP20S krijg je 20% korting.

Gepersonaliseerde sleeves

Maar de Cone+ is ook bedoelt voor coffeeshops, als die verantwoordelijkheid willen nemen voor de gezondheid van hun klanten. De Cone+ cones passen in geautomatiseerde vulstations voor voorgedraaide joints, waardoor ze makkelijk en in grote aantallen, met de eigen hasj- en wietsoorten gevuld kunnen worden.

Om coffeeshops nog meer van dienst te kunnen zijn, heeft I-nvention ook gepersonaliseerde sleeves voor de Cone+ beschikbaar gemaakt. Dat zijn gekleurde hoesjes die over de filtertip kunnen worden gedaan, na het vullen. Er zijn standaard gekleurde sleeves of sleeves met verschillende wietsoorten erop gedrukt, en het is ook mogelijk om de sleeves te personaliseren met bijvoorbeeld een eigen logo. Omdat de sleeves ná het vullen kunnen worden aangebracht, kun je als ondernemer gewoon de standaard Cone+ gebruiken, en hoef je niet 10 tot 15 verschillende cones op voorraad te hebben.

Gebaseerd op het succes van de CTIP, stelt I-nvention dat de Cone+ bij miljoenen cannabisliefhebbers wereldwijd in de smaak zal vallen. Wil je ze zelf proberen? Vraag er dan naar bij je favoriete coffeeshop. Ondernemers kunnen voor de Cone+ terecht op I-nvention.com. Losse CTIP’s zijn zogezegd met 20% korting te bestellen met de code CTIP20S.

(advertenties)