(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Even het Kanaal over wippen naar onze bijna ex-Europese vrienden in Groot-Brittannië. Daar stierven vorige zaterdag meer dan duizend wietplanten een gruwelijke dood door toedoen van de politie. En dat ook nog eens door pure pech, namelijk een inbraakmelding in een voormalig warenhuis!

Inbraakmelding luidt noodlot in

SEIZED: Half a million pounds worth of cannabis plants discovered in disused warehouse‘, schrijft de politie in Nothinghamshire trots in een persbericht over de omvangrijke toevalstreffer. Zoals gebruikelijk in de UK melden ze in de kop het geldbedrag dat ermee gemoeid is, in plaats van het aantal wietplanten of het aantal kilo’s wiet dat gepakt werd.

Goed, dat neemt niet weg dat er in het voormalige warenhuis aan Derby Road een massaslachting plaatsvond op een plompverloren zaterdagmiddag!

Bij de politie kwam in eerste instantie een melding van een inbraak in Lenton binnen. ‘Agenten waren snel ter plaatse om de wietplanten en de verfijnde kweekapparatuur in beslag te nemen, als onderdeel van hun onderzoek’, meldt de politie droogjes. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je die zaken tegenkomt als je voor een inbraak uitrukt…

‘Extreem serieus’

Hoe dan ook, uiteindelijk stopt de teller bij iets meer dan 1.100 wietplanten. Goed voor een ‘straatwaarde’ van een half miljoen Britse pond ofwel 557.000 euro, aldus de autoriteiten in het shire-graafschap Nothinghamshire in de Engelse regio East Midlands.

Zoals eveneens gebruikelijk roeptoetert de politie vervolgens over de enorme klap die hun actie betekent voor de beroepsgroep die zelden belastingaangifte doet. Police Investigatory Officer Victoria Batterham: “De productie en distributie van drugs is een extreem serieus misdrijf en ik hoop dat dit dient als een herinnering dat wij dit type georganiseerde misdaad niet tolereren in Nottinghamshire.”

En om de moed erin te houden in hun war on drugs, volgt nog een expliciete bedreiging van Batterham: “Wij blijven toegewijd als altijd om illegale drugs van de straat te halen en mijn boodschap aan iedereen die in hun keten actief is, is nog steeds kraakhelder: wij houden je in de smiezen en jij zou de volgende kunnen zijn.”

Propaganda bullshit

Vervolgens emmert mevrouw Victoria Batterham nog even door over hoe ‘wietteelt vaak tot meer serieus geweld leidt’ en hoe ‘mensen soms tot moderne slavernij worden gedwongen bij de cultivatie van de drugs’. En of de mensen zo aardig willen zijn om wietmensen erbij te lappen. Wat ze dan weer niet vermeldt is hoe wij nu op een veel eenvoudigere en goedkopere manier van al deze bullshit af kunnen geraken…

[antwoord: legaliseren en reguleren van wiet, inclusief thuisteelt]
(advertenties)