(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ze zeggen wel eens dat de werkelijkheid de fantasie overtreft en in dit Limburgse geval van maandag gaat die vlieger wel op. Agenten van het Basisteam Westelijke Mijnstreek dachten te gaan scoren op hun ‘hennephaaldag’ maar ze kwamen van een koude kermis thuis. In plaats van het groen goud troffen ze in de woning namelijk een heel andere oogst aan: witlof!

Humor en wiet, vanzelfsprekend is dat niet

Vooropgesteld; de dienstdoende politiemensen van genoemd Limburgs korps hebben absoluut zelfspot. Waarvoor hulde, want enig relativeringsvermogen is zeker geen appeltje-eitje wanneer het om de wet en cannabis gaat.

Maar aangezien ze zelf hun opmerkelijk voorval op Facebook droppen onder de kop ‘witlofplantage’, kunnen we in dit geval gerust een compliment uitdelen aan Oom Agent. Niet voor het kale feit dat ze überhaupt weer eens uitrukken voor een ‘hennephaaldag’ natuurlijk, dat onzalige fenomeen zou per direct moeten worden afgeschaft. Wel voor de zelfspot.

Bingo: PVC-buis blaast lucht uit kelderraam!

Het hele comedy-drama begint zoals bijna altijd met een ‘anonieme melding’. Ook het ingeschakelde energiebedrijf kreeg dat idee, omdat er wellicht stroom werd gejat in die betreffende buurt in Geleen.

De alarmmeter sloeg helemaal in het rood toen de politie tijdens de hennephaaldag ‘een PVC buis met een U-bocht’ zag die uit de kelder van een woning kwam en ‘waaruit lucht geblazen werd’. Appeltje-eitje; snel naar binnen en ontmantelen die wietplantage!

Onwetende gastvrijheid

De vrouw die de deur netjes open deed voor de politieagenten was ‘erg verrast’ toen ze hoorde waarom agent Remy aan haar deur klopte. Omdat ze naar eigen zeggen werkelijk niets te verbergen had, mochten de dienders ook gerust overal rondkijken.

In de kelder zag agent Remy dat er een houten constructie was gemaakt naar de kruipruimte. Nadat een plank verwijderd was, verwachtte hij een hennepkwekerij aan te treffen’, schrijft de politie op Facebook. ‘Maar wat schetste zijn verbazing, er stonden emmers met witlof. De heer des huizes kweekte als hobby witlof. De bewoonster was vergeten dit te melden.’

Tatuut-tatuut!

Het Limburgse stel kweekte de net als wiet zeer gezonde en ook in een salade smakelijke witlof bovendien zonder de stroom te jatten, dat mag ook wel even vermeld worden voor de verandering.

Zonder ‘buit’ dropen de agenten weer af, op zoek naar de ‘echte’ boef… Whoehahaha!

(advertenties)