(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Spektakel alom in het Limburgse Roermond zondagmiddag. Nee, geen vroege Sinterklaas- of carnavalsoptocht want dat gaat vanwege corona allemaal niet door. Toch vloog er wel degelijk snoep door de lucht, en dan bedoelen we in dit geval Snicker-repen met een extra speciaal ingrediënt!

Lekkere trek in de bak

Over naar bisschopsstad Roermond, al heeft het vrome katholicisme ook daar al lang plaatsgemaakt voor een bloeiende wietindustrie. En geef ze eens ongelijk die Limburgers, afzetmarkten Duitsland en België liggen tenslotte letterlijk om de hoek.

Wat nog dichterbij ligt in Roermond is de gevangenis. Of PI Zuid-Oost locatie Roermond zoals deze bajes officieel heet. Hoe dan ook, er zitten mensen gevangen die ook graag eens een verzetje willen in de vorm van een lekkere snack, het zal geen verbazing wekken.

Enter een 27-jarige man die zo aardig is om op een zondagmiddag – afgelopen zondagmiddag 8 november zelfs – wat van die vurig gewenste snacks over de gevangenismuur te gooien, wellicht richting een vastzittende vriend of familielid. In dit specifieke geval gaat het om twee Snickers.

Heel speciale Snickers

Nou is het op zich wel vreemd om zomaar twee Snickers over een muur te flikkeren, te meer daar er in iedere PI toch wel een snoepautomaat staat en er ook in de gevangeniswinkeltjes zoetigheid wordt verkocht. Wat is er hier aan het werphandje in Roermond?

Welnu, dat kunnen we je vertellen dankzij de beveiligingscamera’s bij de Limburgse bak. Daarop zagen mensen die er voor hebben doorgeleerd dat er iets niet in de spreekwoordelijke haak was met snacks die door de lucht vliegen.

We geven het woord nu aan de Politie Roermond, die ons via Facebook deelgenoot maakt van de gang van zaken. ‘Na onderzoek bleek dit te gaan om twee Snickers die, naast chocolade en pinda’s, ook nog een ander ingrediënt bleken te hebben. Er bleek namelijk bijna 15 gram hasjiesj (hasj) in de Snickers verstopt te zitten.’

De schitterende politiefoto van de speciale Snickers…

Vrijheid is ons grootste (snoep)goed

Hasj, daar houden ze bij justitie/politie niet van en dus werd er direct een klopjacht geopend op de ‘verdachte’. Die wachtte zijn lot uiteraard niet lijdzaam af na zijn snackworp. De politie: ‘De verdachte rende na zijn actie weg, stapte in een auto en vertrok. Samen met collega’s van politie Echt zijn wij direct in de richting van de gevangenis gereden. Het personeel van de gevangenis gaf ons een signalement van de verdachte door en vertelden ons in wat voor een auto hij gevlucht was. Na een korte zoektocht troffen wij deze auto rijdend aan in Roermond waarop de verdachte werd aangehouden.’

Hè, wat jammer nou toch weer. Maar de 27-jarige weldoener werd gelukkig – in tegenstelling tot de beoogde ontvanger van de speciale Snickers – na verhoor in vrijheid gesteld. Weliswaar ‘in afwachting van een straf’ zoals de Politie Roermond het stelt, maar toch…

(advertenties)