(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ach ja, het vervelendste klusje voor veel van ons soort mensen is toch wel het knippen van de planten als ze klaar zijn. Gelukkig kun je daar vrouwen voor inhuren; knipvrouwtjes in alle soorten, maten en leeftijden. Zes van hen zijn deze week opgepakt door de politie in het Limburgse Kerkrade, samen met 23 kilo wiet.

‘Groene kapsters’

Zoals wel meer politieagenten tegenwoordig op de sociale media, probeert de dienstdoende smeris in Kerkrade ook grappig te doen als hij het nieuws over de zes gepakte knipvrouwtjes aankondigt. ‘Groene kapsters’, luidt de kop van het Facebookbericht namelijk. Hahaha.

Minder grappig is dat er ook in dit geval weer sprake is van een verrader, die de politie heeft getipt over ‘een zeer sterke henneplucht in de wijk Terwinselen’. Zo’n buitenkansje om makkelijk te scoren en de treurige misdaadstatistieken wat op te fleuren, laat de politie natuurlijk niet liggen.

6 wietknippers en 23 kilo wiet schoon aan de haak

De politie op Facebook afgelopen maandag: ‘Wij stelden een onderzoek in om te achterhalen waar de geur exact vandaan kwam. Uiteindelijk kwamen wij uit bij een garagedeur. In de garage, die uitkwam in een loods, troffen wij een ruimte aan waar hennep werd geknipt, inclusief 6 ‘groene kapsters’.

Meest opvallende aan dit letterlijk stinkende zaakje, is niet eens zozeer dat er door zes vrouwen tegelijk geknipt wordt en dat er 23 kilo wiet down the drain is – mooie wiet trouwens, want daar heeft de politie ook een foto van geschoten voordat het spul zinloos vernietigd werd:

Zo ziet 23 kilo vers geknipte wiet eruit…

maar dat één van de zes Limburgse knipvrouwtjes de gezegende leeftijd van 80 jaar heeft! De jongste knipper was 29 jaar, dus we kunnen hier met recht van een familiespel voor alle leeftijden spreken…

Hoe het afloopt weten jullie ondertussen wel, maar voor de twijfelaars sluiten we af met een laatste politiefoto uit Kerkrade die niets meer aan de verbeelding overlaat:

(advertenties)