(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Alsof ze ons het kweekleven al niet lastig genoeg maken, zet de politie nu ook nog Zulu in om wietkwekerijen op te sporen. Wie Zulu is? Nou, een heuse politiehelikopter met warmtecamera’s aan boord. En die lapten een wietteler in het Brabantse Maren-Kessel er deze week genadeloos bij!

Zulu ruimt op à 12k per keer

Je zou heel misschien kunnen denken dat ons – naar eigen zeggen – zwaar overbelaste politiekorps het met de corona lockdown en terroristische dreigingen links en rechts wel druk genoeg heeft.

Maar nee, er is blijkbaar altijd nog tijd om achter verboden plantjes aan te jagen. En geld speelt bij de blauwhemden ook al geen hoofdrol , want een helikopter de lucht in sturen kost ongeveer 12.000 euro per keer!

Enter Zulu. Nee, dat is geen snuffelhond van het politiekorps in Oss, maar de troetelnaam die de smerissen van de luchtvaartpolitie hebben gegeven aan de met warmtecamera’s uitgeruste helikopter die vanuit de lucht speurt naar moordenaars, verkrachters, terroristen wietplantjes.

Oorlog in Irak? Nee hoor, de Nederlandse politie op zoek naar… wietplantjes!

Warmte-metingen vanuit de lucht

Op hun Facebook-pagina maken de dienders van het Brabantse Oss woensdag bekend dat Zulu een succes heeft geboekt in de nimmer aflatende strijd tegen onrecht en geweld wietplanten.

We citeren de politie even: ‘De Zulu heeft van de woning, waarvan het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij aanwezig was, warmte-metingen gemaakt. Uit de warmte-metingen bleek dat de woning warmer was dan woningen in de omgeving. Dit was voor de collega’s die het onderzoek deden een extra ‘plusje’ van het vermoeden van een hennepkwekerij.’ Einde citaat.

Zo ziet het er dus uit als je met je wietplanten in het snotje van Zulu terechtkomt…

Slaap lekker (verder)

Dinsdag gingen de blauwe ‘boots on the ground’ op aanraden van vliegende klikspaan Zulu over tot actie in Maren-Kessel, een kerkdorp van de gemeente Oss op de linkeroever van de Maas.

En inderdaad, daar aan de Provincialeweg wist de politie een groot gevaar definitief (want fluks vernietigd in opdracht van de officier van justitie) onschadelijk te maken: 544 wietplanten, verspreid over 3 kweekruimtes.

Soit. Het mag wat gerust wat (belastinggeld) kosten, die vredige nachtrust in dat kleine landje aan de Noordzee… welterusten allemaal!

(advertenties)