(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar het oosten van de provincie Friesland of Oost-Fryslan zoals ze het zelf zeggen daar. Maar vreemd taaltje of niet, ook daar zit menigeen aan de wiet! Wat heet; in Drachten rolde de politie donderdag een flinke wietkwekerij op met 500 bewoners. Net iets te veel voor een rijtjeshuis, ook in Fryslan…

Actie in Trisken

Op zich is het niet vreemd natuurlijk dat ook de politie Drachten zich op een doordeweekse donderdag bezighoudt met de jacht op plantjes. Immers, er is geen groter gevaar voor onze democratische samenleving denkbaar dan dat er steeds maar weer verboden planten opduiken.

Enter een actie van genoemd corps op donderdag in de wijk de Trisken in genoemde Elfsteden-stad waar 45K Friese doorlopers bivakkeren.

500 dames en 3 mannen

‘In de kwekerij werd op dat moment gewerkt. De drie aanwezige mannen zijn daarbij aangehouden. De 500 planten en de installatie is daarbij vernietigd’, schrijven de Friese dienders op hun Facebook afgelopen vrijdag (inclusief enkelvoud-meervoud fout).

Uiteraard wijzen de smerissen bij elke opgerold wiethok op de afgetapte stroom die voor gevaarlijke situaties zou zorgen. Of dat nou wel of niet zo is, dondert niet: het angstbeeld voor levensgevaarlijke wietplanten moet er voortdurend worden in geramd.

Fries filmpje

Wat wel enigszins afwijkt van de normale gang van zaken, is dat de Friese wetshandhavers geen foto’s maar een heus filmpje hebben geschoten van hun heldhaftige optreden in de Trisken.

En zoiets willen wij jullie natuurlijk niet onthouden in het kader van een evenwichtige verslaggeving van de waanzin van de Hollandse Friese Hennepoorlog. It giet oan!

(advertenties)