(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Jack is het een drukte van jewelste want er moet niet één, maar er moeten twee kweekruimtes in de gaten gehouden worden. De Girl Scout Cookies van Jacks maatje krijgen vers water en nieuwe voeding, en in Jacks eigen kweekruimte laat Mohammed haar allereerste bloeiharen zien. Kweekdagboek coming up!

Zaterdag 31 oktober: Niks gedaan vandaag. Het plantje weet wat haar te doen staat, dus blijven we er toch nog maar eventjes van af. Bovendien is het weekend, en dan doe ik graag zo min mogelijk.

Zondag 1 november: Mohammed staat één week in bloei. Ik zie langzaam maar zeker wat verschil. Nog een paar dagen en dan zullen de eerste bloeiharen verschijnen.
Ik ben vandaag ook nog even bij de twee Girl Scout Cookies (GSC) wezen kijken en helpen. Eén van de twee plantjes gaat super, de andere heeft wat problemen. We laten haar nog wel even staan en proberen wat dingen uit om haar weer boven Jan te krijgen.

Maandag 2 november: Bij de CSC hebben we het water vervangen. Gelukkig heeft mijn maatje andere voeding gekocht. Voeding die de meeste van ons wel kennen en die ik zelf ook gebruik. Jawel, hij heeft ook Plagron gehaald, goed bezig!👌👍👌
We gaan eens kijken of het plantje die niet zo goed gaat, het nu beter gaat doen. We hebben wel eerst al het oude water met Hesi voeding eruit gespoeld, en de bakken weer gevuld met vers voer. Ik ben er wat langer mee bezig geweest dan ik van plan was.

Mijn eigen Mootje heeft ook weer flink blad gemaakt maar gaat ook haar gang om de overstap naar de bloei te maken. Pfff, ik moet ook hier ook nog het water verversen. Nou ja. Wat moet, dat moet… 80 litertjes water verder, effe zitten… 80 ml hydro A en B voeding erbij gedaan en de pH-waarde op 6,4 zodat CalMag goed opgenomen kan worden. Het water is 20 graden, perfect voor DWC.

Dinsdag 3 november: Ben erg moe vandaag. Het was gisteren erg laat geworden en ik moest weer vroeg mijn bed uit voor de kids. Toch even de pH-waarde van het water 5,8 gebracht en dan snel naar de twee andere vrouwtjes. Daar ook de pH-waarde naar 5,8 afgesteld, en toen nog even mijn bed ingedoken.

Woensdag 4 november: Vandaag de eerste echte bloeiharen gespot, yes! De bloei komt er dus in nu. Nog steeds geen blaadjes weggehaald sinds vorige week. De luchtvochtigheid loopt nu ook op naar 64 procent.
Ook een extra kacheltje erbij gezet voor de nachtelijke uurtjes; het werd een beetje fris. Helaas is dit een stroomvreter en moet ik geduldig wachten tot ik van sinterklaas een nieuwe krijg.

Donderdag 5 november: Ook weer even bij de GSC wezen kijken; daar zie ik gelukkig dat het plantje begint bij te trekken. Ik zal dat voortaan plantje 1 noemen en het grotere plantje, nummer 2. Samen ook even een beetje hasj gerookt. Hij heeft de pollen gedraaid, en ik heb daar met een pollenpers een dun plakje hasj van geperst. Ik heb er helaas alleen geen foto’s van genomen, dat komt wel bij het volgende verslag.

Bij mijn eigen plant niks gedaan. Ze wordt al lekker groot. Ik heb nog steeds geen tweede net opgehangen, al heb ik dat wel klaar liggen. Dat tweede net ga ik gebruiken als ondersteuning van de zware bloemen die daar aan gaan komen, maar dat zien jullie over een paar weekjes wel, als het daadwerkelijk bloemen zijn.

Nou mensen, blijf gezond en tot volgende week. Geniet van het mooie weekend dat voor de deur staat. Ik steek misschien zelfs nog wel een laatste keer de BBQ aan. Fijn weekend 🖐🖐🖐

Jack

(advertentie)