(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Geen paniek want Mohammed blaakt nog steeds van de gezondheid en is ook weer een stuk groter geworden deze week. Een extra kweek kan echter ook geen kwaad, toch? Want zoals je wellicht weet helpt onze Jack een bevriende kweker op weg, en de twee Girl Scout Cookies plantjes daarvoor zijn al geboren. Ach… je leest het allemaal zelf in het kweekdagboek van Jack:

Zaterdag 11 oktober: Het is weer weekend en je weet het inmiddels, dan doen we niet zoveel…

Zondag 12 oktober: Vandaag ook niks gedaan, ik ben een beetje lui vandaag (of heb ik wat teveel gerookt..? 🤭)

Maandag 13 oktober: Het scroggen gaat langzaam, beetje voor beetje. Het water is nog steeds goed en met de lamp aan komt de temperatuur niet boven de 24,5 graden. Als de lamp uit staat blijft het gelukkig nog wel 20,5 graden. De watertemperatuur is prima, namelijk 20 graden, met een pH-waarde van 5,8.

Dinsdag 14 oktober: Vandaag alles klaar op de nieuwe kweekkamer. Nu nog even wachten op de meters voor het water. Zowel een pH- als een EC-meter en een thermometer zijn besteld.

Bij de Mohammed gaat het nog steeds goed. Ik haal wel hier en daar wat blaadjes weg, zodat de onderliggende takjes ook meer licht en lucht krijgen. De plant is nog steeds enorm compact en de nodes groeien vlak op elkaar.

Woensdag 15 oktober: Vandaag hebben we twee Girl Scout Cookies zaadjes in een glas Spa blauw met Seedbooster Plus van Plagron gedaan. Deze komen strakjes in de nieuwe kweekruimte maar eerst mogen ze een aantal uurtjes zwemmen.
Zo, het is avond en de zaadjes zijn in een Easy Plug gestopt en in een gripzakje gedaan. Zeg maar de koffiefilter méthode maar dan zonder het koffiefilter. Nu is het geduld hebben… het zaadje gaat nu aan het werk en ik ook: even kijken of ik weer wat op het net kan binden. Ja! Hier en daar kan ik weer een takje op het rek vastbinden. Oeps! Krak! Dat was niet zo best… Even snel wat ducktape zoeken, stukje eromheen gebonden. Morgen maar even kijken of ze het gaat redden.

Donderdag 16 oktober: 06:20 – even snel kijken naar het gewonde takje. Helaas heeft het het loodje gelegd. Niks aan te doen, nu weer wat voorzichtiger zijn.
Oké, beste lezers de zaadjes zijn boven water, dat is lekker snel gegaan. Beschuitjes met muisjes staan morgen klaar. Nu alleen de nieuwe papa nog even goed leren hoe hij het water moet doen.

Vrijdag 17 oktober: Vanavond maar weer eens het water vervangen. Ze heeft het op de voeding die ze van Plagron krijgt erg fijn. Ik hoop dat ze mij straks ook zo goed verwent…

Beste mensen, een héél fijn weekend en tot volgende week! 🖐🖐🖐

Jack

(advertentie)