(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jack telt de zesde kweekweek en Mohammed begint een behoorlijke bos bladeren te krijgen. Het is zelfs zo’n volle en compacte plant aan het worden dat er nu al ontbladerd moet worden. Gelukkig doet Jack dat met plezier. En met resultaat, want het plantje komt prompt boven het scrogrek uit. ‘Het begint nu leuk te worden!’

Zaterdag 26 september: Weekend! Lekker uitslapen en een beetje op de bank hangen. Ik heb niet veel gedaan vandaag; het plantje groeit zonder mijn hulp ook lekker door. Ze doet haar ding en dat gaat helemaal goed.

Zondag 27 september: Begint het saai te worden? Ik heb vandaag ook niet veel gedaan namelijk. Ik heb wel even zitten kijken hoe groot de blaadjes worden, en toch maar wat blaadjes verwijderd zodat er wat lucht door het plantje kan stromen. De 400 Watt G-Bars zorgt namelijk voor een ontzettend dichtbegroeide en compacte Mohammed.

Maandag 28 september: Een beetje water rondgepompt vandaag. De watertemperatuur is 21 graden en de EC-waarde was 1,3; dat is zonder aftrek van 0,7 voor het kraanwater, dus er zit 0,6 aan voeding in. Ik heb er vervolgens nog eens 40 ml hydro A en B voeding van Plagron bij gedaan, en nu staat de EC-meter op 1,7 dus precies 1,0 aan voeding.
De pH-waarde heb ik tussen de 5,8 en 6,0 staan. De temperatuur in het hok is nog niet één keer onder de 20,5 graden geweest, wat ik wel fijn vind want dan hoeven we nog niet bij te verwarmen.
Vandaag ook het plantje zelf even onder handen genomen. ‘Oh jee, was je boos? Nee, dat niet maar ik vond het wel tijd worden voor een snoeiharde mishandeling.’ Zo, blaadjes en takjes weg… ‘Brrr, das nu wel fris’, lijkt ze te zeggen.

Dinsdag 29 september: Zo, nog steeds druk bezig met een kweekkamer bouwen. Het gaat niet zo snel omdat ik maar vier ochtenden, en per keer maar drie uurtjes wat kan doen. Maar er komt schot in.
Het plantje mag nu trouwens wel een keer door net heen komen, dan kunnen we aan bondage gaan beginnen. Al is ze eerst nog even aan het herstellen van gisteren.

Woensdag 30 september: Vandaag écht niks gedaan. Een mens moet ook af en toe ook een beetje rust nemen. We zijn tenslotte geen 18 meer…

Donderdag 1 oktober: Er komen langzaam wat bladeren boven het net uit. Mooi! Dan gaat het feestje aankomende week beginnen.

Vrijdag 2 oktober: Mensen, ik geloof dat ik op een andere planeet rondloop. Iedereen ziet er zo raar uit, wat is er aan de hand? En dan kijken ze je toch vreemd aan als je een winkel binnen gaat. Mijn dochtertje keek erg angstig naar die vreemde wezens. ‘Wees maar niet bang meisjes, papa doet er [mondkapjes] niet aan mee.’
Gelukkig komen er vandaag wat kopjes boven het net uit piepen, dus dat is weer goed nieuws. Ik denk nog één week en dan gaat ze de bloei in. Dokter Groen waarschuwde me al, dat ze in de bloei nog flink doorgroeien. We gaan het meemaken.

Nou mensen, blijf gezond, een fijn weekend en tot volgende week 🖐

Jack

(advertentie)