(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige week kopten we al dat het leuk begon te worden maar deze week begint de bondage pas echt. Jacks wietplant Mohammed is met andere woorden door het scrogrek heen, en wordt tak voor tak vastgebonden. Ze groeit alleen wel wat dicht, dus hier en daar worden ook de nodige bladeren gesnoeid.

Zaterdag 3 oktober: Weekend lekker niets doen. Het plantje gaat lekker, ze weet wat haar te doen staat. Ik spreek haar namelijk elke avond lief toe, dat ze mij mag gaan verwennen met heerlijke bloemen. Aankomende week maar eens nieuw water aanmaken; ik vind het wel tijd voor vers voedsel worden.

Zondag 4 oktober: Dierendag… pff saaie dag vandaag. Niks te doen geen Formule 1, wanneer is het plantendag? Met het plantje gaat het in ieder geval wel goed op deze dierendag. Verder geen bijzonderheden.

Maandag 5 oktober: Vandaag weer een beetje lopen klussen aan het nieuwe kweekhok van mijn maatje. Het gaat er steeds meer op lijken. Oké, bij mij vandaag 80 liters vers water aangesleept, en daar in 100 ml hydro A en B voeding van Plagron aan toegevoegd. De pH-waarde toen op 5,8 gebracht, en de watertemperatuur is 19 graden.

Dinsdag 6 oktober: In de ochtend uurtjes weer even hard geklust. Bij mijn plantje heb ik niks hoeven doen, die gaat bijna vanzelf.

Woensdag 7 oktober: Zó rustdag met klussen. Vandaag eens langzaam wat takjes op het net vastmaken. Jawel, het scroggen is begonnen! Hier en daar zit al het een en ander op het net gebonden. Ik denk dat ik morgen de beentjes ga scheren, of met andere woorden: dieven.

Donderdag 9 oktober: Vandaag inderdaad even flink de beentjes geschoren, en wat bladeren weggehaald. Verder ook even rustig zitten genieten van het plantje zelf… ik blijf het bijzonder vinden zo’n wietplantje.

Vrijdag 10 oktober: Vandaag nog even flink gas gegeven op de nieuwe kweekkamer. Die is zo goed als klaar; nog een paar dingen en dan starten.

Nou beste mensen we wensen jullie weer een fijn weekend en tot volgende week 🖐

Jack

(advertentie)