(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is wellicht het grootste raadsel in Nederland anno 2020: partijen hasj van enkele kilo’s die zomaar open en bloot op straat zwerven. Precies een maand geleden was het al raak in Breda en nu weer in Hengelo. Daar vonden BOA’s stomtoevallig een tas met 2,8 kilo rookbaar lekkers erin!

Weggegooid geld

Een kilootje hasj van gemiddelde kwaliteit doet tegenwoordig – de coronacrisis met dichte grenzen in gedachten – algauw 4.000 euro in de groothandel. Mocht je het in handzame consumentenstukjes snijden en zelf ook per 1 of 2 gram per keer verkopen dan levert 1 kilo hasj je minstens 10K op.

De vraag is daarmee wel gerechtvaardigd waarom we nu voor de tweede keer in korte tijd zomaar in het wild kilo’s hasj aantreffen op straat? Is hier soms sprake van een Hasj-Sinterklaas die het schimmelspoor bijster is?

Hasj in het Brabantse water

Eerst even precies een maand terug in de tijd, en wel naar Breda. Daar zag een wandelaar op een plompverloren dinsdagmiddag wat witte pakken in het water drijven, die later dit bleken te bevatten:

De hasj in Breda…

Inderdaad, dat is meer dan 4 kilo hasj! Zomaar in het wild en uiteindelijk in de verkeerde (politie)handen gevallen… doodzonde.

LEES OOK:   Raadsel van Breda • Wie gooit 4,3 kilo hasj in het water?!

BOA’s vinden tas met ‘drugs’

Fast forward naar vrijdag 6 november en wel naar Hengelo, een tyfuseind rijden van Breda vandaan zoals jullie weten. Om een uurtje of kwart over negen ’s avonds struikelen BOA’s op de Van Alphenstraat aldaar over een tas. Beter opletten zou je zeggen, maar het is niet zomaar een tas… het is alweer een partij hasj!

Omdat BOA’s geen echte politieagenten zijn en ze ‘drugs’ vermoeden, roepen ze de hulp in van echte politieagenten. We citeren de Politie Hengelo die zaterdag op Facebook over het voorval bericht: ‘Ter plaatse zagen wij dat er meerdere bruine blokken, waarschijnlijk Hasj, in de tas zaten. Deze tas met drugs werd door ons in beslag genomen. De drugs werd gewogen en er bleek in totaal 2,8 kilo drugs in de tas te zitten.’

De hasj in Hengelo…

Van wie is die F1 hasj?

Tja, wat de fok nu weer inderdaad! Waarom wordt er voor duizenden euro’s geestverruimende handelswaar zomaar op straat gezet, voor de eerste beste BOA to be found? Wie het snapt mag het zeggen.

Natuurlijk wil ook de politie in Hengelo graag weten van wie deze ‘F1-shit’ is. Of beter gezegd was, want vernietiging wordt al in hetzelfde Facebook-bericht beloofd door Oom Agent.

Zonde, echt doodzonde dit. Opnieuw…

(advertenties)