(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vroeger had je het over de ‘Drie van Breda’ maar anno 2020 kunnen we die Duitse oorlogsmisdadigers in de Brabantse koepelgevangenis eindelijk voorgoed vergeten en direct vervangen door de ‘Vier van Breda’. Ruim vier kilo hasj bedoelen we dan, lekkernijen die zomaar ergens in het water dreven en inmiddels in handen zijn gevallen van (uiteraard weer) de politie!

Wat drijft daar tussen de boterhammen?

Raadsels, iedereen is er dol op en sommige zullen wellicht ook nooit worden opgelost. In het kader van ‘onbegrijpelijk maar desalniettemin waar’ dit keer een raadsel uit Breda. Daar zag een voorbijganger dinsdagmiddag iets vreemds drijven in het water in de Hoge Vucht. Kijk zelf eerst maar even:

Nee, niet die boterhammetjes die achteloos door een puistige puber zijn weggeflikkerd omdat er verdomme geen melkchocolade hagelslag op zit – alhoewel die er dus ook drijven, Brabantse bammetjes, zoals je ziet. We doelen hier op de witte pakken. Altijd opletten als je ergens witte pakken ziet, dat weet iedereen toch.

#datispechhasjweg

Zo ook hier op die regenachtige dinsdagmiddag in Breda, 1 van de 10 steden die mee mogen/moeten doen aan de wietproef. Of dát de reden is dat de witte pakken in het wild rond zwommen in Breda’s water weten we niet. Feit is wel dat de voorbijganger het zaakje niet vertrouwde en de politie belde.

Dappere agenten van Politieteam Markdal rukten spontaan uit, richting het water in de wijk Hoge Vught. Op Facebook deden ze diezelfde dag nog verslag van het avontuur. En wat blijkt? Het gaat om DRUGS!

Nou ja drugs, om iets meer dan vier kilo hasj dan toch. Speciaal voor hun fans op het smoelenboek zette de agenten de vangst nog even poserend op de weegschaal (met de ontzettend grappige hashtag #datispechhasjweg), om vervolgens de hele handel volkomen zinloos te gaan vernietigen:

Rest ons allen nog die ene prangende vraag:

Wie doet zoiets (kilo’s hasj weggooien) nou toch?!

[…en ten tweede: waarom zijn wij nou eens nooit die ‘voorbijganger’ die zoiets dan vindt…]
(advertenties)