(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Helaas voor ‘Cannabis Jimmy’ heeft de politie in de Colombiaanse stad Sabaneta een einde gemaakt aan zijn toeristische topattractie. De Amerikaan bood bezoekers een cannabistour aan voor 30 dollar per persoon, waarbij men ook rechtsreeks de oogst kon kopen à 20 dollar de gram. Jammer genoeg mag het dus niet van de staat waar Pablo Escobar groot is geworden.

Cannabis Jimmy leidt toeristen rond in zijn wiethuis

De ‘Cannabis Farm Tour’, zo prees de olijke Amerikaan zijn toeristische spektakel aan in de gemeente Sabaneta, op een flinke steenworp afstand van de voormalige narco-metropool Medellín.

Nadat de 2 tot max 8 bezoekers 30 dollar entree p.p. hadden betaald, kregen ze in Jimmy’s huis een soort spoedcursus wiet kweken aangeboden, zo lezen wij op de site van La Policía Nacional in Colombia.

“De rondleiding duurde 2 tot 3 uur, waarbij hij hen het proces leerde van het planten, verzorgen, oogsten en in stand houden van de plant”, melden de autoriteiten. In zijn woning had ‘Cannabis Jimmy’ volgens de politie “ruimtes aangepast met kwekerijen voor het kweken van marihuana”.

Wiet wordt duur betaald bij Cannabis Jimmy

Tja, je moet weten dat Cannabis Jimmy ondertussen ook al 73 jaar jong is en wellicht nooit fatsoenlijk gespaard heeft voor een rustige oude pensioendag. Dan valt het eigenlijk alleen maar te prijzen natuurlijk dat de beste kerel nog werkt om wat lekkers op zijn brood te kunnen smeren.

Maar ja, buitenlandse toeristen rondleiden in een tot wietplantage omgebouwd huis is één ding. “Drugs verkopen” – ook al is het maar wiet – daar zijn ze in Colombia een beetje overgevoelig voor. Het heeft ze al zoveel jaren gekost om het stempel narcostaat  iets af te zwakken, nietwaar?

Want Cannabis Jimmy verpatste zijn eigen oogst dus voor 20 dollar per gram. Inderdaad een waanzinnige prijs. Hier al maar helemaal in een arm land als Colombia, waar je voor dat bedrag ook makkelijk 5 gram coke kan scoren.

Van eigen wietboerderij naar de staatsgevangenis

Het is niet dat Cannabis Jimmy niet probeerde om zijn schimmige wietzaakjes verborgen te houden voor Oom Agent hoor. Zijn buitenlandse clientèle kon namelijk uitsluitend via sociale netwerken en een geregistreerde website een ticket kopen voor de Cannabis Farm Tour bij Jimmy thuis.

Wellicht heeft er toch iemand geklikt of geklaagd, want de politie kwam bij Jimmy binnenvallen om een einde te maken aan deze bijzonder toeristische attractie.

En daar staat ie dan, onze Cannabis Jimmy…

 

“Tijdens de procedure werd 1.380 gram marihuana en elementen voor de dosering in beslag genomen. De buitenlander werd op heterdaad betrapt en voorgeleid aan het Openbaar Ministerie”, besluit de politie het nieuwsbericht.

(advertentie)