(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Eenmaal over de grens is het gevaar grotendeels verdwenen, maar helaas moet je dan wel eerst voorbij de Nederlandse douane zien te komen met je smokkelwaar, bijvoorbeeld wiet of hasj. Deze week ontdekte onze grensbewakers een partijtje wiet in een heel bijzondere vermomming: gigantische Rubik’s kubussen! Plus als bonus nog een poef met hasj, een dekbed vol met hasj en xtc én de Top 10 met “meest bizarre vondsten in 2023” volgens de douane zelf.

Rubik’s kubussen slopen in plaats van in elkaar puzzelen

Nee, het is helaas geen grap, ook al schrijft de douane op haar website dat het gebeurde op 1 april. Op Schiphol wisten de douaniers zomaar even 104 kilo wiet te onderscheppen in wat zij zelf “twee kunstwerken” noemt. Het gaat tot onze stomme verbazing om levensgrote Rubik’s kubussen!

De douane: “Tijdens een controle van de lading van een vliegtuig dat afkomstig was uit San Francisco, troffen douaniers twee metalen kubussen aan. Omdat de objecten dichtgelast waren, moesten deze geopend worden met zwaar materiaal van de brandweer. Na het openbreken bleek dat de inhoud bestond uit pakketten cannabis.”

Heel leuk en origineel geprobeerd, het dient gezegd. Maar helaas is naar goed Nederlands gebruik inmiddels alles vernietigd, zo meldt de douane op hun site.

Er stinkt ook iets aan deze dekbedden en deze poef

Maar wij kijken eens wat verder op de sociale media van de grenspolitie. En dan zien we dat ze deze donderdag nóg een crea-bea smokkelpoging hebben weten te verijdelen. In dit geval verkneukelen de douaniers zich zelfs over de vangst op Instagram, kijk maar:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Douane Nederland (@douane_nl)

En negen weken geleden was het ook al prijs met een… poef. Je weet wel, zo’n ding waarop je niet fatsoenlijk kunt zitten maar die je desondanks als een zitmeubel wordt aangesmeerd. In dit geval krijgt de hasjsmokkelaar van dienst ook nog een sneer na van de Instagram-agent, kijk maar:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Douane Nederland (@douane_nl)

Het beste slechtste van de douane in 2023

Tja, over humor valt te twisten zullen we maar zeggen. Dan verbreden wij onze drugshorizon en laten we jullie zowel ter lering als ter vermaak nog een heuse Top 10 zien van de douane. De “meest bizarre vondsten van 2023” zijn het volgens henzelf en dan gaat het zoals meestal over drugs. Kijk maar!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Douane Nederland (@douane_nl)

(advertentie)