(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Oud-profvoetballer en Feyenoord-legende John de Wolf zweert bij CBN-olie voor zijn broodnodige rust en een sterker immuunsysteem • Zes feiten over de psychoactieve, maar zeker ook medicinale cannabinoïde THC • Waarom variatie zo belangrijk is bij behandelingen met medicinale cannabis • Het terpeen D-limoneen vermindert angst en paranoïa veroorzaakt door wiet. 

CBN-olie Nederland werkt vaker samen met sporters. Jongeren die carrière maken in het kickboksen of in andere sporten blijken in hun strenge trainingsschema profijt te hebben van de natuurlijke CBN-olie die zij verkopen. Een olie die anders is, rijker: zuiver cannabisextract, opgenomen in olijfolie, met alle oorspronkelijke bestanddelen van de cannabisplant.

CBN-olie is voor veel sporters een welkom supplement, ze gebruiken het bijvoorbeeld voor snel herstel na zware inspanning. Ook voor oud-profs als John de Wolf.

Oud-voetballer en mediapersoonlijkheid John de Wolf heeft ook in wat hij ‘de tweede helft’ noemt een actief leven. Trainen, sporten, anderen motiveren: de liefde voor de sport houdt John bezig. Maar zeker is er ook tijd voor rust, voor ontspanning. De rijke natuurlijke olie van CBN-olie Nederland is voor John en zijn vrouw een ideaal hulpmiddel om echt tot rust te komen. “En voor het immuunsysteem.”

Lees HIER verder

Iedereen heeft wel eens over THC gehoord. Dat komt omdat vooral dit bestanddeel zorgt voor de psychoactieve effecten van wiet. Je wordt er high van. Maar dat is lang niet alles. THC is namelijk ook een medicinale cannabinoïde. Tijd dus om THC in de schijnwerpers te zetten met 6 interessante feiten.

  1. THC werd voor het eerst geïsoleerd in 1964
  2. THC is niet de enige werkzame stof in wiet
  3. THC beschermt je hersenen
  4. THC wordt op steeds meer plekken legaal
  5. THC maakt niet altijd high
  6. Je lichaam maakt zelf ook een soort THC

Lees HIER verder

‘Het grootste mysterie van moderne cannabis’, schrijft Michael Backes in het boek Cannabis Pharmacy, ‘is waarom verschillende soorten cannabis verschillende medicinale of psychoactieve effecten hebben’.

Natuurlijk spelen de verhoudingen van cannabinoïden en terpenen daarbij een grote rol. Maar, schrijft Backes, ‘de resultaten van de interacties van deze terpenen en cannabinoïden zijn buitengewoon complex en nog niet volledig begrepen’.

Het is een van de redenen waarom thuisteelt voor medicinale cannabisgebruikers een uitstekende optie kan zijn. Het kan even duren voordat je de cultivar hebt gevonden die voor jou het beste werkt, maar contact met andere patiënten en thuistelers – bijvoorbeeld via het Mediwietforum – kan dat proces sneller, makkelijker en gezelliger maken.

Lees HIER verder

Uit deze studie, gefinancierd door het National Institute on Drug Abuse (NIDA) in de VS, blijkt dat een naar citrus ruikende terpeen in cannabis de angst en paranoia geassocieerd met THC kan verlichten. Dit terpeen staat bekend onder de naam D-limoneen.

Het wetenschappelijk artikel is gepubliceerd in het tijdschrift Drug and Alcohol Dependence. Het onderzoek stelt dat proefpersonen die de terpeen D-limoneen samen met een dosis THC verdampten, minder angst en paranoia ervoeren vergeleken met degenen die alléén THC consumeerden.

De auteurs zijn afkomstig van instellingen als de Johns Hopkins University School of Medicine, de University of Colorado Anschutz Medical Campus en het in Washington gevestigde CReDO Science. Ze schrijven dat de bevindingen bijdragen aan een beter begrip van de werking van de cannabisplant. De bevindingen zouden volgens de onderzoekers kunnen helpen het maximale therapeutische voordeel van THC te benutten en de volksgezondheid te beschermen.

Lees HIER verder

[beeld: Shutterstock]
(advertentie)