(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dan heb je dus al geen vaste baan, komt de politie je ook nog eens je auto’s afpakken! Het kan, het mag en het gebeurt in Nederwietland. Enter een 34-jarige kerel uit Gorinchem, die lijdzaam moet toezien hoe de smerissen zijn paarse Lamborghini weg takelen nadat ze 200 wietplanten in zijn kot aantroffen…

 

Confisq achter de broek aan

Hoe je een man uit het Zuid-Hollandse Gorinchem noemt? Nou, een Gorkummer dus. Eén van de ruim 36-duizend Gorkummers was maandag zwaar de Sjaak. Wat weer niet heel bevreemdend is als je weet wie er van overheidswege allemaal achter zijn broek aan zat: Confisq, een samenwerkingsverband tussen politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Fiod en de gemeente Gorinchem. En de politie natuurlijk, in de gedaante van de districtsrecherche en het basisteam Lek en Merwede!

Voorwaar een heel peloton ordebewaarders, wat heeft de Gorkummer in vredesnaam uitgevreten dat hij zoveel aandacht verdient?

Geld, auto’s en geen werk

Witwassen. Of zoals de politie het zelf stelt: “De aanhouding van de man was het gevolg van onderzoek naar de financiële handel en wandel van de verdachte.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Politie Lek En Merwede (@pol_lekmerwede) op

Op een of andere manier waren ze er bij de ambtenarij achtergekomen dat onze hoofdpersoon flinke geldbedragen op meerdere rekeningen had. En dat ie over “meerdere dure auto’s beschikt”. Nou zijn beide zaken niet direct halsmisdrijven, maar het valt natuurlijk wel op als je dit allemaal hebt ZONDER dat je “officiële inkomsten hebt die dit alles kunnen verklaren”.

Ofwel, meneer de Lamborghini liefhebber was gewoon een Koos Werk(e)loos!

Behalve het paarse monster gingen er nog twee andere dure auto’s mee met Oom Agent…

Plukken maar!

Van een kale kip kun je niet plukken, maar van een werkloze Gorkummer wél en dus werden de auto’s op de politieoplegger getakeld en weggereden richting Domeinen. Wie weet kunnen we het paarse snelheidsmonster later nog kopen op zo’n altijd gezellige veiling…

De man en zijn 20-jarige vriendin mochten ook mee richting politiebureau. “Met de aanhoudingen zit het onderzoek er niet op. De verdachten zitten vast en worden verhoord en het team zet het onderzoek naar de man voort”, waarschuwen de dienders ook alvast.

En waarom we dit allemaal met jullie delen? Vanwege de wietplantage met 200 planten in het huis van de werkloze Gorkummer natuurlijk!

(advertentie)