(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zeven geweldige seconden videobeeld komen er zo meteen aan. Natuurlijk zijn wij hier bij CNNBS en jij als vaste lezer ervan blij met de legalisatie van thuisteelt, bezit en consumptie van wiet bij de Duitse buren. Maar wist je dat ook voetballers in de Bundesliga delen in die feestvreugde?!

Frimpong gaat als de spreekwoordelijke speer

Jeremie Agyekum Frimpong (Amsterdam, 10 december 2000) is een Nederlands-Ghanees voetballer die als rechtsback voor Bayer Leverkusen speelt. Daarmee wordt hij dit seizoen zo goed als zeker kampioen in de Duitse Bundesliga.

Bovendien maakte hij vorig jaar oktober ook al zijn debuut in het Nederlands Elftal in een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Alle reden voor een big smile op het gezicht van Frimpong dus.

Die lach werd nóg breder vorige week woensdag tijdens een wedstrijd om de DFB Pokal van Leverkusen tegen tegen Fortuna Düsseldorf.

Bijzondere manier om doelpunt te vieren

Niet alleen scoorde Frimpong zelf een goal in het met 4-0 gewonnen bekerduel, hij vierde ook een treffer van zijn clubmaatje Amine Adli op nooit eerder vertoonde wijze – en al helemaal niet op de Duitse voetbalvelden.

We gaan niet alles verklappen, maar het heeft allemaal van doen met een historische gebeurtenis in Duitsland twee dagen ervoor…

(advertentie)