(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat je graag binnen kweekt, betekent natuurlijk niet dat je op een universitaire studie in de plantenvoeding zit te wachten. Waar je wel op zit te wachten is de eenvoud van een hoogwaardige basisvoeding als Elixer, zodat jij je kunt concentreren op het verzorgen van je planten. 

Het fijne aan een degelijke basisvoeding, is dat je je geen zorgen hoeft te maken of planten wel genoeg van dit of dat stofje binnenkrijgen. Vandaar dat Elixer bewust geen aparte groei- en bloei basisvoeding maakt. In plaats daarvan leveren ze slechts een basisvoeding voor de teelt op aarde, en een basisvoeding voor hydrosystemen. Zo kun je er zeker van zijn dat je planten altijd de beschikking hebben over voldoende essentiële mineralen.

Elixer menukaart

Dit is in een notendop de kracht van de Elixer plantenvoeding. Door met wetenschappelijk onderzoek, studies, externe expertise en jarenlange kweekervaring hoog in te zetten op een uitstekende kwaliteit, wordt succesvol kweken een eenvoudige aangelegenheid.
Planten extra verwennen is een optionele keuze, die Elixer mogelijk maakt met een wortelstimulator, een bloeistimulator, een booster, PK13/14, enzymen en een bladvoeding. Voor stikstoftekorten is er een aparte stikstof (27%) toevoeging en afzuren van het voedingswater doe je met pH-min. Meer smaken zijn er niet, en dat kweekt wel zo prettig!

Met slechts tien producten bedient Elixer zo’n beetje iedere hobbykweker. Of je nou op aarde, steenwol of kokos kweekt. Wie de natuur graag haar werk laat doen kan het bij de basisvoeding voor aarde of hydro-basisvoeding laten, en op die manier uitstekende resultaten boeken.

Optionele verwennerij

Wie zijn planten echter graag een handje helpt, gebruikt om te beginnen bijvoorbeeld de Elixer Wortelstimulator. Daarin zit een gebalanceerd bouquet aan humuszuren, aminozuren, fulvinezuren, organisch stikstof en unieke specifieke biomassa om de wortelgroei van jonge planten en stekken te stimuleren. De basisvoeding zorgt voor alle essentiële mineralen, gedurende de hele cyclus.

Wanneer je de bloeifase echter extra kracht bij wil zetten, dan kun je dit doen met de Elixer Bloeistimulator, Booster of PK 13/14. Elixer Bloeistimulator zorgt dan voor de vorming van grote bloemen met veel vezels, een mooier uiterlijk, een betere smaak en een snellere ontwikkeling van bloemen. Elixer Booster verhoogt de opbrengst en de smaak, vermindert plantenstress door bijvoorbeeld training, en beschermt tegen ziektes. PK 13/14 tot slot, zorgt voor een extra dosis fosfor en kalium tijdens de belangrijkste bloeiweken.

Meer informatie en duidelijke Elixer voedingsschema’s vind je op Elixer.nl. Elixer plantenvoeding bestellen kan in de Elixer Webshop.

[Openingsbeeld: Nearbirds, Shutterstock]
(advertenties)