(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Geef die stijltang maar weer terug aan je vriendin want er is een veel betere manier om rosin te persen. De Rosin Tech Smash perst wiet tot zelfs de allerlaatste cannabinoïde eruit gutst. Met een verkoopprijs van €480,- euro is het apparaat wellicht alleen voor liefhebbers maar het stelt Nederlandse coffeeshops mooi wel in staat om hun klanten kennis te laten maken met het dabben. 

Rosin Tech

De Rosin Techniek (Rosin Tech) begint ook in Nederland lekker door te breken. Logisch ook eigenlijk wel, aangezien deze manier om cannabisconcentraten te maken, de enige legale manier is waarop coffeeshops hun klanten dabs kunnen aanbieden. Om rosin te maken, hoef je wiet namelijk niet te bewerken of chemische en licht-ontvlambare oplosmiddelen te gebruiken. Wiet simpelweg pletten tussen twee hete platen is voldoende om de pure hasjolie te verkrijgen. Rosin kun je zelfs thuis maken als je wil, je hebt er alleen wiet, bakpapier en een stevige stijltang voor nodig.

Hoewel rosin persen met een stijltang een makkelijke en voordelige manier is om zelf thuis je eigen cannabisconcentraat te maken, is het verre van ideaal. Wanneer het namelijk ‘een onsje meer mag zijn’, of wanneer je een zeer hoge kwaliteit nastreeft is een stijltang niet helemaal geschikt. Het is bij het rosin persen namelijk de kunst om dat op zo’n laag mogelijke temperatuur te doen. Daarvoor is veel drukkracht nodig waarbij een stijltang het vaak begeeft.

Smash dab press

De Rosin Tech Smash is daarentegen veel beter geschikt voor veeleisende rosin-liefhebbers en coffeeshops die meer wiet te verwerken hebben. Het is een professionele rosin pers die is uitgerust met een hydraulische handpomp, zodat iedereen hem kan gebruiken. De pomp levert een maximale drukkracht van 1814 kilo, die goed te doseren is dankzij de handmatig te bedienen krik.

Zowel de bovenste als de onderste hitteplaat zijn nauwkeurig tot maximaal 213 graden Celsius (415° F) in te stellen, en hebben een royale afmeting van 7 x 9 centimeter. Hij heeft een gewicht van 18 kilo en kan daardoor op een gewone stabiele tafel gebruikt worden. Er is geen elektrische (en lawaaiige) compressor benodigd, de Rosin Tech Smash is wat dat betreft helemaal ‘Plug & Pers’.

Interesse in de Rosin Tech Smash Dab Press? Je bestelt hem gewoon op de Nederlandse webwinkel Focus-Planet.com. Hij kost zoals gezegd €480,- euro. Coffeeshops kunnen hem voor dat bedrag makkelijk als service voor hun klanten neerzetten, of bijvoorbeeld losse dabs verkopen voor ongeveer €4,- euro per dab zoals ze in Amerika ook wel doen.

(advertentie)