(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de speciale kweekkast van Dokter Groen gaat het nu heel hard met Purple Berry Muffinz. De plant staat op de kop af zes weken zichtbaar in bloei, en hoeft volgens de beschrijving nog maar een paar dagen. Ze krijgt daarom haar laatste dosis voeding, waar ze nog een week van mag genieten tot ze gespoeld wordt.

Het gaat hard nu met Purple Berry Muffinz en dat is maar goed ook! Mijn voorraadpotten zijn al een tijdje leeg en ik heb alleen nog suikerblaadjes van eerdere kweekrondes over. Daar heb ik inmiddels al vier keer wietboter en wietboterkoek van gemaakt, en gisteravond zelfs een joint van gedraaid. Die was nog erg lekker trouwens van de suikerblaadjes van mijn Seriotica.

Maar gelukkig is Purple Berry Muffinz bijna klaar voor de oogst nu. De wietplant heeft hele mooie dikke paars gekleurde toppen. Ze staat vandaag precies 7 weken op 12/12 en 6 weken zichtbaar in bloei. De toppen hebben een plakkerige laag trichomen gekregen, die ik vandaag ook weer even van dichtbij heb gefotografeerd.

Laatste avondmaal

Omdat de plant nu 6 weken zichtbaar in bloei staat zal het niet lang meer duren voor ze geoogst kan worden. De bloeitijd duurt bij deze soort namelijk 6,5 tot 7,8 weken, en die 6,5 weken zitten er over een dag of vier op. En aangezien ik het voedingswater in het hydrosysteem in mijn Dokter Groen Special maar één keer per week hoef te verversen, was dat vanmorgen waarschijnlijk haar laatste avondmaal.

Net als elke week heb ik zojuist namelijk weer een liter of acht gebruikt voedingswater ververst. Daar doet de plant vervolgens de hele week mee, tot volgende week woensdag dus. Daarna zal ik waarschijnlijk met spoelen beginnen, wat in mijn geval betekent dat ik het hydrosysteem met water zonder voeding zal vullen. Tenzij ik besluit om de oogst nog even uit te stellen natuurlijk.

Spoelen

Spoelen gaat trouwens heel snel als je hydrologisch op water kweekt zoals ik. Je kunt immers gewoon al het voedingswater voor schoon kraanwater vervangen, zodat je zeker weet dat de plant alleen maar water binnenkrijgt. Als je op aarde kweekt, dan blijft er altijd voeding in de aarde achter wat de plant eerst op moet maken.

Maar zover is het nu nog niet want Purple Berry Muffinz mag sowieso nog een week van haar laatste dosis Canna Aqua Flores A en B genieten. Mij rest niet veel meer dan wachten en kijken of de toppen in de laatste week nog wat dikker en zwaarder kunnen worden. Ik ben benieuwd, jij ook?

Dokter Groen

(advertentie)