(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Purple Berry Muffinz staat vandaag alweer vijf weken in de Dokter Groen Special te bloeien, en de toppen worden zienderogen dikker en harder. Volgens de beschrijving heeft de wietplant met de paarse toppen nog maar twee weken te gaan, dus checkt onze kweekdokter alvast hoe de trichomen erbij hangen.

Ik tel alweer de vijfde week van de zichtbare bloei voor Purple Berry Muffinz en de toppen zijn weer een beetje dikker dan een week geleden. Er zijn nog steeds veel witte bloeiharen maar er beginnen nu ook veel in te drogen en te verschrompelen. Op de toppen zelf zit al een mooi gesuikerd laagje trichomen, en de wietplant is nu ook goed te ruiken.

Trichomen kijken

Volgens de beschrijving op de Sensi Seeds website kan mijn paarse dame al na zeven weken bloeien klaar zijn. Ik ben dan ook benieuwd hoe het met de kleur van de trichomen gesteld is. Zouden er al veel witte en troebele trichomen zijn, of zijn ze allemaal nog transparant en helder? Om daar achter te komen heb ik mijn zoomlens deze week weer eens afgestoft.

Qua kweken heb ik het makkelijk gehad deze week. Eerlijk gezegd heb ik het altijd wel makkelijk, en weinig werk dankzij het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem. Behalve natuurlijk als er problemen zijn, zoals de pH-dalingen aan het begin van deze kweekronde. Maar goed die had ik zelf veroorzaakt door azijn te gebruiken om het systeem te ontkalken…

Hydro is easy

Als alles gewoon goed gaat groeien al mijn wietplanten bijna vanzelf in het hydrosysteem, en heb ik er weinig werk aan. Zo ook de afgelopen weken; dan hoef ik alleen dagelijks een tot twee liter kraanwater bij te vullen. Een keer in de week tap ik dan 8 liter gebruikt water af, en vul ik dat weer aan met nieuw voedingswater. Dat heb ik vanmorgen ook weer gedaan.

Omdat ik deze bloeifase Canna Aqua Flores A + B gebruik, gaat de pH-waarde ook bijna vanzelf naar een waarde van 6, wat perfect is. Soms zakt het na het verversen tot 6,4 en moet ik er een milliliter pH-min bij doen om de pH-waarde nog iets verder te laten zakken. Het water is daarmee weer klaar voor een week.

Aan de foto’s te zien lijkt het of er al aardig wat wittige en troebele trichomen zijn. Ik zie echter nog geen amberkleurige trichomen en ook nog wel veel transparante trichoomkopjes. Nou ja, dat klopt dus ook wel met de vijf bloeiweken. Purple Berry Muffinz mag dus nog even goed haar best doen voor me… Tot volgende week!

Dokter Groen

(advertentie)