(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Groen heeft Purple Berry Muffinz een voorspoedige tweede bloeiweek achter de rug. Nu de pH-dalingen eindelijk voorbij zijn, stort de wietplant zich vol op de ontwikkeling van (paarse) toppen. Ze wordt nog een keer licht gediefd en gesnoeid, en krijgt natuurlijk ook vers drinkwater.

Goed nieuws, de pH-waarde in mijn hydrosysteem is nog steeds stabiel en Purple Berry Muffinz bloeit mooi verder. Ze staat nu precies drie weken op 12/12, en omdat ze al na één week op dat lichtschema bloeide tel ik de tweede week van de zichtbare bloei. De topjes worden elke dag een klein beetje groter en de trichomen beginnen ook langzaam te komen.

Vorige week was ik voorzichtig positief over de pH-problemen omdat het erop leek dat die voorbij waren. Purple Berry Muffinz stond inmiddels ook al een week te bloeien, en moest nodig gesnoeid worden. Daar was ze al na een paar uur mooi van hersteld, en er zijn sindsdien ook alweer veel blaadjes bijgekomen. Vandaag heb ik het trucje daarom nog maar eens herhaald.

Aan de onderkant heb ik eerst nog wat kleine takjes weggehaald, en daarna heb ik de bladeren aan de bovenkant ook nog wat uitgedund. Dit gaat heel goed met een bonsai schaartje, want die heeft lange armen en korte bladen. Hierdoor kun je secuur mikken, zonder met je hele arm tussen de toppen te komen. Tip van Flip!

Voeding en pH

Omdat ik tijdens de groeifase al zoveel voeding verspilde omdat ik het water steeds moest vervangen, had ik besloten om tijdens de bloeifase Canna Aqua Flores te gebruiken. Deze flessen had ik nog staan en deze voeding zou de pH-waarde ook enigszins zelf moeten kunnen reguleren. Ik was al met deze voeding begonnen voor de pH-problemen over waren, dus daar ga ik nu ook mee verder.

De pH-waarde lijkt inderdaad vanzelf op peil te blijven, en is elke dag rond de 6. Dat mag van mij nog iets lager maar het kruipt toch steeds naar de 6, wat verder prima is. Omdat er toch nog wat lichte roestvlekjes bijkomen soms, heb ik deze week nog eens wat H2O2 toegevoegd. Waterstofperoxide was uiteindelijk ook waardoor de pH-dalingen ophielden, dus ik vermoed dat er met de wortels misschien toch nog wat is… Fingers crossed!

De afgelopen week heb ik het systeem alleen dagelijks aangevuld met water en eventueel voeding. De plant verbruikt ongeveer twee liter water per dag, dus gedurende de week wordt het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem van mijn Dokter Groen Special met 14 liter voedingswater aangevuld.

Vanmorgen heb ik de wekelijkse verversing weer gedaan, zoals ik die gewoonlijk doe. Hierbij tap ik 8 liter gebruikt water uit het systeem, en vul ik het hydrosysteem weer aan met vers water en voeding. De pH-waarde pas ik niet meteen aan maar pas vanavond na 22:00 uur, of morgenochtend.

Purple Berry Muffinz

Purple Berry Muffinz ziet er mooi en gezond uit vandaag. De topjes prikken na het snoeien weer mooi boven het bladerdek uit, en krijgen al mooi vorm. Ze hebben vele mooie witte bloeiharen en daaronder is duidelijk te zien dat de toppen paars gaan worden, zoals haar naam ook aangeeft. Als je goed kijkt dan zijn ook de eerste trichomen al te zien.

PBM is een hybride wietsoort met een indica groeipatroon. Dat klopt ook wel want deze dame ging erg snel in bloei en strekte niet veel in de overgang van groei naar bloei. Ik vermoed dat de sativa kant van het spectrum wat meer in de toppen naar voren komt, maar dat moeten we nog afwachten. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de topontwikkeling de komende week!

Dokter Groen

(advertentie)