(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je gelooft het niet maar ondanks alle pH-problemen staat Purple Berry Muffinz toch maar mooi in bloei. Dat niet alleen maar de plant is ook een stuk voller en heeft een prachtige bolvorm gekregen. De pH-dalingen zijn nog steeds aan de orde van de dag maar onze kweekdokter houdt het positief vandaag. Kweekverslag!

Ik heb mijn fotocamera opgeladen en hoef niet meer met mijn telefoon te fotograferen, dus dat is positief. En na alle afgelopen kweekverslagen over de pH-dalingen, wil ik het daar deze week eens niet over hebben. Ondanks alles is Purple Berry Muffinz namelijk toch een hele mooie wietplant geworden, en daar wil ik het nu ook eens over hebben.

De pH-waarde blijft nog steeds niet stabiel maar dat moet ik dan maar bij blijven sturen. Ik snap er ook nog steeds niets van, want in het water zit alleen basisvoeding en het systeem is schoon want dat is omgeruild.

Ik kreeg nog wel een tip over kationen en anionen en dat die in disbalans zouden kunnen zijn. Maar daar kan ik ook niet echt veel mee. Het water wordt immers al belachelijk vaak ververst en wat ik zeg; ik gebruik alleen basisvoeding, en doe niets anders dan in al mijn eerdere kweekrondes.

Purple Berry Muffinz

Over naar Purple Berry Muffinz nu, want die is eigenlijk best heel mooi geworden sinds ze op 12/12 staat. Vorige week had ik namelijk ook al schoon genoeg van de problemen, en besloot ik de plant maar gewoon af te bloeien. Zelf was de dame daar ook al zichtbaar aan toe, want ze zat al vol met ‘preflower‘ bloeiharen. Ze staat nu dus ook een week op 12/12 en ik denk dat dat de juiste beslissing was.

Sinds ze nog maar 12 uur licht krijgt per dag, is Purple Berry Muffinz namelijk een stuk groter en voller geworden. De strekkende fase kwam dan ook goed van pas, en heeft de wietplant in een mooie ronde struik veranderd. Training heb ik door alle problemen niet toegepast deze ronde, ik heb de plant alleen een paar weken geleden één keer getopt.

Normaal gebruik ik altijd mijn scrogrek om mijn wietplanten in de Dokter Groen Special te scroggen, maar dat heb ik nu dus niet gedaan. Ik ben dan ook benieuwd of deze dame haar mooie bolvorm zal behouden, of dat ze nog veel verder doorgaat met strekken. Een klein beetje strek kan ze trouwens nog wel gebruiken voor het goede.

Bekroonde wietplant

Purple Berry Muffinz is een wietsoort van Sensi Seeds in samenwerking met Humboldt Seed Company. De wietsoort is nog gloednieuw en heeft ook nog niet aan een Cup meegedaan. Toch zit die van mij na slechts één weekje op 12/12 al vol met kroontjes. Ik bedoel hiermee de beginnende topjes die nu aan het uiteinde van al haar takken ontstaan.

Of deze wietsoort altijd zo snel aan haar bloeifase begint weet ik niet. Want zoals ik al zei zat ze bij mij al vol met voorbloeihaartjes toen ik haar op 12/12 zette. In ieder geval ben ik blij dat de bloei zo snel op gang komt, want dat betekent dat ik ook eerder kan oogsten; ze ruikt inmiddels ook al heerlijk! En dat komt goed uit want mijn voorraadpotten zijn zo goed als leeg…

Sinds vorige week woensdag heb ik de 170 Watt G-Bars trouwens ook voor het eerst op vol vermogen gebruikt. Door alle roestplekken die ze door de pH-problemen had, was de LED-kweeklamp tijdens de hele groeifase gedimd. Ik ben blij dat de plant het volle vermogen van de LED toch gewoon kan hebben, en dat er geen nieuwe roestige bladeren meer zijn bijgekomen.

Nou, over de pH-waarde van vanmorgen hebben we het maar niet. Ik blijf die gewoon steeds bijsturen met verversingen en soms wat pH-plus. Dat kost me dus wel veel voeding deze ronde, maar gelukkig had nog wat Aqua Flores A en B staan die ik niet gebruikte. Wanneer de plant straks niet meer strekt zal ik op deze voeding overstappen. Misschien helpt dat ook nog wel met de pH-dalingen…

Als de plant vol in bloei staat – en dat is al over een weekje denk ik – dan zal ik ook wat bladeren snoeien voor een optimale luchtstroom, en dieven voor een optimale opbrengst. Tot volgende week!

Dokter Groen

(advertentie)