(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is dan wel Valentijnsdag maar de liefde is niet waarom Dokter Groen deze week met zijn hydrosysteem onder de douche ging. Hij deed het wel om zijn Purple Berry Muffinz te redden, want die had nog altijd last van dagelijkse pH-dalingen. Kijken of de kweekdokter zijn naam waar kan maken. 

Ik baal er ook van maar mijn Purple Berry Muffinz is nog steeds niet uit de gevarenzone. Zoals je misschien weet en ik vorige week heb uitgelegd, krijg ik de pH-waarde van het hydrosysteem maar niet stabiel. De zuurtegraad blijft steeds opnieuw stijgen, waardoor de pH-waarde daalt. En niet zo’n beetje ook want het zakt van een pH-waarde van 6 tot 7 naar 4,6 ongeveer, binnen een dag.

De pH-dalingen worden veroorzaakt omdat ik het systeem na mijn laatste ronde heb ontkalkt met azijn, dus dat moet je mij maar niet nadoen. De azijnresten zijn dan ook de boosdoener hier, dus het was zaak om het hydrosysteem eens goed schoon te spoelen.

Douchen voor Purple Berry Muffinz

Purple Berry Muffinz heeft veel onder de pH-dalingen te lijden, en staat er dan ook niet mooi bij helaas. Het ligt zeker niet aan de genetica van Sensi Seeds maar ik heb wel overwogen om met een nieuw zaadje te starten. Ik sluit niet uit dat ik dat alsnog ga doen, maar voorlopig probeer ik deze plant te redden.

Ik geloof namelijk dat wietplanten weer gezond kunnen worden als de omstandigheden weer goed zijn. Er zijn ook mensen die stellen dat je beter opnieuw kunt beginnen, maar ik hou de hoop erin. Bovendien heeft deze plant ondanks haar dorre bladeren wel mooie wortels en al een aardig formaat. En tenslotte wil ik mijn naam als plantendokter ook graag waarmaken – ik hoop dat het lukt maar kan helaas nog niets garanderen…

En zo was het afgelopen maandag tijd voor een rigoureuze aanpak. De ‘zachte heelmeester oplossing’ van dagelijks water verversen had niet geholpen, en kostte me ook veel te veel voeding. Het systeem moest eens grondig schoon geschrobd worden, en deze keer met alleen water!

Het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem is alleen te groot en onhandig om onder de kraan schoon te spoelen. En dus ben ik er maar mee onder de douche gestapt. Letterlijk in mijn nakie en gewapend met een schone schuurspons heb ik alle onderdelen met het douchewater gepoetst. Maak je geen zorgen, ik heb er geen foto’s van gemaakt…

De struggle continues…

Om de plant tijdens het douchen overeind te houden, heb ik even een tijdelijk DWC-systeempje gemaakt van een emmer met een kartonnen deksel om het plantje in zetten. Vervolgens het systeem afgedroogd, en weer met water en een lichte dosis voeding gevuld. Om een koudeschok te voorkomen heb ik toen nog even gewacht tot het water weer enigszins op temperatuur was, en het plantje weer teruggezet.

Gezien de pH-dalingen had ik nog even geen pH-min bij het water gedaan, en tot mijn verbazing zakte de pH-niet maar steeg die vervolgens. De pH-dalingen leken in tenminste over, dus heb ik de pH-waarde langzaam weer op peil gebracht. Gisteravond was de zuurtegraad 6,4 dus nog een heel klein beetje pH-min erbij gedaan.

En wat denk je? Vanmorgen zakte de pH-meter weer tot onder de 5! Dus maar weer wat water ververst, in de hoop dat het door de pH-min van gisteravond kwam, en er niet alsnog azijnresten in het systeem werkzaam zijn. Ik vind het dus lastig om een voorspelling te doen over wat je volgende week van me kunt verwachten, afgezien van een nieuw kweekverslag dan…

De struggle continues…

Dokter Groen

(advertentie)