(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals je misschien weet gaat het niet zo heel voorspoedig met de Purple Berry Muffinz van Dokter Groen. De kweekdokter kampt namelijk al vanaf het begin van de ronde met pH-dalingen in zijn hydrosysteem. Vorige week ging hij daarom al met het systeem onder de douche. Maar dat heeft niet geholpen, en dus riep hij deze week de hulp in van G-Tools.

Hoewel de pH-dalingen zoals ik al eerder heb uitgelegd helemaal mijn eigen schuld zijn, was fabrikant G-Tools gelukkig wel zo aardig om mij van het probleem af te helpen. Ik zal nog even kort uitleggen wat het probleem namelijk is. Ik heb het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem na mijn laatste oogst namelijk ontkalkt met natuurazijn.

Denk dus niet dat er iets mis is met het systeem zelf, ik heb er meer dan tien probleemloze kweekrondes mee gedraaid. Dat niet alleen maar je kunt ze hier op CNNBS ook allemaal terugvinden want ik maak wekelijks verslagen zoals je weet.

Uiteraard heb ik alle onderdelen na het ontkalken grondig afgespoeld, maar toch zorgen de residuen van het azijnzuur ervoor dat de pH-waarde steeds naar 4 daalt. Vorige week heb ik het daarom maar letterlijk mee onder de douche genomen, maar ook na die douchebeurt blijft de pH-waarde dalen. Ik snap er niks van, en wist ook niet dat azijn zo lang en hardnekkig actief kon blijven.

Purple Berry Muffinz ruikt al heerlijk maar roest nogal…

… en dít is daar de oorzaak van!

Op ‘werkbezoek’ bij G-Tools

Inmiddels ben ik dan ook bang dat het zuur niet weg te spoelen is, en mijn systeem misschien zelfs wel helemaal verpest is. En dus heb ik maar een hulptroep ingeschakeld, en via CNNBS kon ik gelukkig bij G-Tools terecht. Ondanks dat het compleet mijn eigen schuld is wilden ze me daar gelukkig graag helpen.

Nu was ik eindelijk ook eens in de gelegenheid om een kijkje te nemen bij de kweekkasten-specialist. Het was ondanks de problemen dan ook een interessant ‘werkbezoekje’, dat me gelukkig weer wat hoop gegeven heeft. Bij G-Tools hadden ze gelukkig nog wat gebruikte showroom onderdelen liggen, die ik wel mocht hebben. Mijn dank is dan ook groot, dus bij deze een dikke shoutout naar G-Tools!

Mijn bezoek aan G-Tools was afgelopen maandag, maar de vrijdag ervoor had ik de plant eigenlijk al een beetje opgegeven. Ik zou het weekend weg zijn, en ik had er geen vertrouwen in dat de Purple Berry Muffinz een weekend op een pH-waarde van 4 zou overleven. Voor mijn vertrek had ik de lamp dan ook maar vast op 40% gedimd en wat hoger gehangen. Daarnaast had ik alvast een nieuw zaadje in een koffiefilter gedaan om te ontkiemen.

… in de showroom van G-Tools.

Purple Berry Muffinz weer oké?

Tot mijn verbazing stond de wietplant er zondagavond niet eens zo heel slecht bij. De pH-waarde was natuurlijk weer naar 4 gedaald maar de plant was wel behoorlijk gegroeid. Met het aanstaande bezoek aan G-Tools voor nieuwe onderdelen in mijn achterhoofd, had ik goede hoop dat ik deze plant zou kunnen redden. Helemaal toen ik zag dat de pH-waarde maandagochtend nog op 5,7 stond. Dat niet alleen maar Purple Berry Muffinz laat ook al tekenen van voorbloei zien!

Helaas bleef de pH-waarde niet op 5,7 maar zakte de zuurtegraad een dag later weer naar 4. Inmiddels was ik gelukkig bewapend met een nieuw reservoir en een nieuwe growtray, dus ik hoop deze plant hoe dan ook nog af te bloeien. Ik heb de onderdelen nog niet vervangen en dat wordt ook nog een lastig karwei, omdat de plant inmiddels al aardig groot is, en ook al een flinke bos wortels heeft.

De nieuwe onderdelen staan klaar.

Purple Berry Muffins kan niet wachten!

Aan de watertemperatuur ligt het niet…

…en de wortels zien er ook nog gezond uit.

Zelf denkt Purple Berry Muffinz al aan bloeien!

Wordt vervolgd…

Ik denk dat ik daarom maar begin met het vervangen van de watertank onder de growtray. Die kan ik namelijk vervangen zonder de plant te storen. Daarvoor kun je namelijk gewoon de twee kranen van en naar de growtray afsluiten en het reservoir zo loskoppelen. Daar zal ik vanmiddag mee aan de gang gaan. Wordt vervolgd dus…

Dokter Groen

(advertentie)