(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het was een warm welkom voor Dokter Groen, de drie dikke, geurende en vooral oogstrijpe Seriotica’s. Hij heeft ze nog even goed gefotografeerd om de trichomen te bekijken, maar vanmorgen moesten de dames er toch echt aan geloven. Ondanks een klein rot plekje denkt onze kweekdokter misschien wel een record te hebben. Oogst- en fotoverslag!

Ik heb een heerlijk weekje Schotland achter de rug, en de Seriotica’s hadden het volgens mij ook wel goed bij de oppas. Tijdens mijn afwezigheid zijn ze in ieder geval heel mooi afgerijpt. Bij terugkomst dook ik natuurlijk meteen mijn kweekkast in. De drie dames hadden al prachtige herfstkleuren en de bloeiharen waren inmiddels bruin geworden. Veel toppen hadden ook een mooie paarse kleur gekregen. Dat is nog eens lekker thuiskomen!

Seriotica oogsten

Voordat ik de eerste tak afknipte heb ik natuurlijk wel eerst de nodige close-ups genomen. Het gros van de trichomen waren wit en melkachtig van kleur, met hier en daar wat amberkleurige. Prima dus, wat mij betreft om te oogsten, en ik denk dan ook dat deze wiet heel sterk is. Ze ruikt heerlijk fruitig naar bananen, citrus en een beetje naar mandarijn en ik kan niet wachten om te proeven. Ik heb ook helemaal geen wiet meer over van mijn vorige kweek, dus ik hoop dat het een beetje snel droogt allemaal.

Omdat ik deze keer drie planten en twee scrogrekken in de kast had, kon ik de dames niet in hun geheel ondersteboven te drogen hangen. Eén voor één heb ik de takken afgeknipt, van de grootste schutbladeren ontdaan, en aan een lijntje opgehangen in mijn droogtent. Daarin draait alleen een afzuiger (met koolstoffilter) om de lucht te verversen en de geur te filteren.

Dikke oogst …en een vleugje toprot

Afgelopen maandag kwam ik thuis en vanmorgen heb ik de dames geoogst. Ik heb me dan ook niet meer erg druk gemaakt over de pH- en EC-waardes, maar die nog wel even gemeten. Na het water te hebben bijgevuld kwam de pH-waarde op 5,9 en de EC waarde op 1,8. Ik ga er daarom vanuit dat de planten de hele week redelijke waardes gehad hebben, en dus niet van de honger vergeeld zijn. Mijn dank gaat uit naar de oppas, voor de goede zorgen en het bijvullen van het water in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem.

Vrijwel iedere top was dik, compact en zwaar, dus ik ben heel benieuwd naar het oogstgewicht. Met een beetje mazzel heb ik zelfs een nieuw record te pakken. Zelfs de onderste toppen zijn deze keer goed ontwikkeld.

Er is eigenlijk maar één smetje, en dat is een rotte plek in een van de dikste toppen die vooraan in de kast groeide. Even was ik bang dat ik nog meer rotte plekken zou tegenkomen maar dat was gelukkig niet het geval. De aangetaste wiet heb ik weggeknipt. De rest van de top ligt nu op een droogrekje te drogen.

En daarmee zijn we alweer aan het einde gekomen van deze kweek met Seriotica. Een wietsoort die me ontzettend goed bevallen is, met sowieso een zeer goed oogstgewicht. De Seriotica ruikt heerlijk en sterk en was lekker snel klaar voor de oogst. En met de opbrengst zit het ook meer dan goed. Zo zie je maar dat het loont om te starten met goede genetica van een gerenommeerde zadenbank.

Of ik er volgende week alweer ben met een nieuw kweekverslag, dat weet ik nog niet zeker. Ik verwacht namelijk niet dat de Seriotica dan al helemaal droog is. Wel zal ik het hydrosysteem nog even goed schoonmaken, en misschien dat ik alvast wat zaadjes ontkiem voor de volgende ronde. Moet ik alleen nog even beslissen welke soort dat gaat worden…

Dokter Groen

(advertentie)